-4.2 C
București
marți, 19 ianuarie

Măsurile habarniste ale Guvernului creează haos la Iași

Măsura total neconstituțională a Guvernului de a interzice libera circulație și de manifestare a libertății religioase prin care a interzis celor care nu au domiciliul în Iași să participe la evenimentul religios dedicat Sf. Parascheva a dus la haos generalizat.

Sute de oameni se înghesuie de ore bune în fața Mitropoliei Iași și se îmbrâncesc cu jandarmii prezenți la fața locului.

Mai mult, câteva zeci de persoane au manifestat în zona Catedralei Mitropolitane din Iaşi, faţă de restricţiile impuse de autorităţi pe fondul pandemiei de coronavirus.

Cei prezenţi au strigat printre altele „O să daţi socoteală cu toţii”, „Duceţi-vă la diavol” şi „Jos dictatura”, scrie news.ro.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă, miercuri dimineaţă, din Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi aşezată în baldachinul din curtea lăcaşului de cult. Sfânta Liturghie a fost fost oficiată de câţiva preoţi, în frunte cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Evenimentul religios are loc pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei.

În acest an, din cauza evoluţiei pandemiei de coronavirus în ţara noastră, a fost anulat tradiționalul pelerinaj organizat începând cu anul 1641.

Patriarhul Daniel a caracterizat interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi drept „o măsură disproporţionată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română”.

Este ultima măsură dintr-un șir de aberații adoptate de „autorități” care au reușit permanent să creeze mai mult haos și să crească starea de nervozitate din societate.

Cine a fost Sfânta Cuvioasă Parascheva

Credincioşii ortodocşi o prăznuiesc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrototitoarea Modovei, miercuri, în condiţiile impuse de starea de alertă. Viața Sfintei Parascheva a fost scurtă dar intensă din punct de vedere religios. A murit la vârsta de 27 de ani și a fost înmormântată fără să i se afle identitatea. 

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW