MDLPA: Plăți de peste 100 de milioane de lei, pentru investiții realizate prin PNDL

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de 102.409.533,29 lei, în vederea decontării facturilor pentru 153 obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), potrivit mdlpa.ro.

“Plătim în continuare facturile pentru lucrările din cadrul PNDL. Săptămâna trecută am transferat peste 134 de milioane de lei, acum plătim peste 102 de milioane lei. Programul PNDL nu s-a oprit, plățile facturilor aferente acestor investiții continuă”, a conchis Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

Astfel, pentru etapa I, a fost achitată suma de 12.376.378,38 lei pentru 14 de obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 90.033.154,91 lei pentru 139 de proiecte de investiții.

Situația plăților efectuate este disponibilă pe site-ul MDLPA, la link: https://mdlpa.ro/pages/plati

Programul Național de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul național de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW