Medicamentele folosite pentru tratarea lui Trump de Covid-19 ar putea fi folosite pentru a reduce spitalizarea la jumătate

Faptul că fostul președinte al Americii s-a îmbolnăvit în luna octombrie a acestui an de Covid-19 nu a generat decât curiozități în jurul său referitoare la starea de sănătate și modul în care va fi tratat. Acesta a acordat încredere unui medicament cu anticorpi de la Regeneron ce l-a ajutat în recuperarea sa rapidă.

Trump a declarat la Casa Albă, după ce a ieșit din spitalul Centrul Medical Militar Național Walter Reed unde a fost internat, faptul că se simte foarte bine și că în viitor va pune disponibil tratamentul care l-a ajutat pe el pentru toți americanii. Medicamentele care i-au fost administrate sunt de la Regeneron și Eli Lilly și ar avea ca scop reducerea simptomelor în cazurile mai grave de Covid-19.

Cu toate acestea, există o îngrijorare referitoare la stocul acestor medicamente, deoarece nu ar fi suficiente pentru a trata un număr mare de pacienți. Produsele sunt destul de complicat de fabricat, iar compania Regeneron a declarat că până la sfârșitul lunii noiembrie erau doar doze suficiente pentru 80.000 de americani, în timp ce Eli Lilly avea la dispoziție 250.000 de doze.

În medie, peste 200.000 de americani sunt diagnosticați în prezent cu Covid-19 în fiecare zi, potrivit datelor oferite de către Universitatea Johns Hopkins. Cei de la conducere se așteaptă să aibă nevoie de raționalizarea medicamentelor pentru anticorpi.

Secretarul Americii pentru sănătate, Alex Azar, a declarat public faptul că oamenii așteaptă tratamente care să îi vindece, însă dozele nu se pot produce rapid ca să ajungă pentru toți în același timp. Acesta a spus că ar trebui mult mai multe doze de anticorpi și alte tipuri de tratamente, necesare pentru cei care au un risc crescut de a contacta Covid-19 sau pentru cei care sunt la terapie intensivă. Potrivit medicilor, acestea ar putea reduce spitalizarea de la 50% și până la 70%.

Însă medicamentele nu sunt atât de simplu de administrat. În primul rând, acestea sunt administrate prin perfuzie intravenoasă, astfel încât pacienții trebuie să meargă la centrele medicale unde se poate face acest lucru cu măști sau cu viziere medicale pentru a se proteja.

O altă problemă este că medicamentele trebuie administrate devreme, încă de la debutul infectării cu Covid-19. Instrucțiunile FDA (Food and Drog Administration) pentru furnizorii de servicii medicale afirmă că acestea trebuie administrate cât mai curând posibil după diagnostic și în termen de 10 zile de la apariția simptomelor. Există și recomandări împotriva utilizării medicamentelor: odată ce pacienții sunt foarte bolnavi și sunt spitalizați, acest medicament nu trebuie administrat.

Cu toate acestea, persoanele care au peste 65 de ani sau cei care au diferite comorbidități și care au un test de Covid pozitiv au prioritate în administrarea tratamentului. Aceștia ar trebui să caute în centrele medicale să își administreze anticorpul monoclonal Lilly sau Regeneron care poate să reducă dramatic riscul spitalizării, mai ales că în această perioada spitalele sunt foarte aglomerate.

În prezent, încă este o provocare pentru sistemul de sănătate să livreze aceste medicamente la un număr tot mai mare de americani. Nu este deloc o sarcină ușoară pentru niciun stat din SUA, unele neavând posibilitatea să achiziționeze acești anticorpi, finanțarea fiind o reală problemă.

Compania Eli Lilly a menționat că administrarea medicamentelor pentru anticorpi prezintă provocări unice pentru sistemul de sănătate și a mai spus că încă lucrează pentru a se asigura că pacienții care au nevoie de medicament îl și pot obține. Compania derulează o serie de programe pilot prin Operațiunea Warp Speed, inclusiv unul cu compania farmaceutică CVS pentru perfuzii la domiciliu.

Sursa:  https://viziere.com.ro/viziere-medicale/

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW