Mesajul liderilor UE în ziua oficializării Brexitului: «Fără să fiți stat membru, nu vă puteți păstra beneficiile»

Liderii celor trei instituții ale Uniunii Europene au avertizat Marea Britanie că nu se poate aștepta la „cea mai bună calitate a accesului la piața comună” dacă nu vor adopta standardele blocului privind mediul, piața muncii, impozitare și sprijin de stat, potrivit b1.ro.
„Fără a fi membru, nu puteți păstra beneficiile unui stat membru”, au spus aceștia într-un mesaj comun publicat de mai multe publicații europene vineri, în ziua în care ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană se oficializează la 3 ani și jumătate de la referendumul prin care britanicii au decis că vor Brexitul.
„Fără libera circulație a persoanelor, nu poate fi libera circulație a capitalului, bunurilor sau serviciilor”, au transmis Charles Michel, David Sassoli și Ursula von der Leyen.
Marea Britanie nu va mai fi membru al Uniunii Europene începând de sâmbătă, dar va intra într-o perioadă de tranziție până la finalul anului menit să dea timp cetățenilor și firmelor să se adapteze până se ajunge la o înțelege privind viitorul relației bilaterale.
În timpul tranziției, Marea Britanie va continua să aplice legile Uniunii Europene, dar nu va mai fi reprezentată în instituțiile europene, iar diplomații britanici nu mai avea acces la Consiliul European.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW