In cadrul Ignite 2018, evenimentul IT anual al Microsoft Corp., compania a subliniat necesitatea creșterii securității IT și a lansat o serie de programe și produse de securitate. Printre acestea se numără Microsoft Secure Score, un raport dinamic care evaluează mediile Microsoft 365 ale clienților și face recomandări ce pot reduce de până la treizeci de ori posibilitatea de a avea o breșă de securitate, cât și Microsoft Authenticator, care facilitează autentificarea sigură a angajaților într-un mod mult mai ușor, prin funcții cum ar fi autentificarea fără parolă. Compania și-a promovat și angajamentul de a democratiza accesul la AI printr-un nou program AI pentru acțiuni umanitare menit să valorifice eficiența AI pentru reabilitare în caz de calamitate, să ajute copiii, să protejeze refugiații și persoanele strămutate și să promoveze respectarea drepturilor omului.
„În această eră a cloud-ului și edge-ului inteligente, companiile din fiecare industrie caută un partener de încredere pentru a le ajuta să se transforme”, a declarat Satya Nadella, CEO al Microsoft. „Împingem limitele în AI, a procesării periferice – autonome (edge computing) și IoT, oferind în același timp securitate de tip end-to-end pentru a permite fiecărei organizații să-și construiască propria capacitate digitală și să prospere în această nouă eră”.
Securitatea cibernetică este provocarea principală a erei digitale
Zilnic, organizațiile au nevoie de timp și resurse valoroase dincolo de misiunea de bază a fiecărui business, pentru a se apăra împotriva atacurilor cibernetice și pentru a se replia în urma acestora.
Microsoft prezintă în cadrul evenimentului de astăzi modalitățile prin care IT-ul poate să valorifice capacitățile de securitate ale cloud-ului inteligent. Pentru a înclina balanța în războiul cibernetic, Microsoft se concentrează în mod deosebit asupra a trei lucruri: operațiunile de securitate la scară globală, care funcționează nu numai pentru noi, ci și pentru clienții noștri, tehnologie de tip enterprise-class și parteneriate vaste în domeniul securității cibernetice necesare într-o lume eterogenă.
Operațiuni de securitate la scară globală care funcționează pentru clienții noștri:
La Microsoft, peste 3.500 de profesioniști de securitate lucrează cu instrumente AI de vârf pentru a analiza peste 6,5 trilioane de semnale la nivel global în fiecare zi. Infrastructura de securitate globală a companiei protejează clienții prin securizarea centrelor de date, gestionarea unui centru de operațiuni de apărare cibernetică, simularea de atacuri asupra propriilor sisteme de apărare (red-teaming), urmărește atacatori și blochează peste 5 miliarde de amenințări malware în fiecare lună. Recent, modelele de învățare automatizată bazate pe cloud ale Microsoft au detectat – cu doar 200 de ținte separate – un atac ascuns și foarte bine direcționat către companiile mici din Statele Unite. Compania a neutralizat amenințarea numită Ursnif în câteva secunde. În plus, divizia Digital Crimes Unit din cadrul Microsoft, axată pe tactici avansate de contracarare și descurajare a atacurilor, a colaborat cu autorități la nivel global pentru a elimina 18 botnet-uri folosite în scop infracțional și pentru a salva aproape 500 de milioane de dispozitive de sub controlul ascuns al botnet-urilor.
Tehnologie de securitate de tip enterprise-class: Microsoft folosește cloud-ul pentru a proteja la nivel larg organizațiile prin noi funcțiuni de securitate ale produselor sale, care apără împotriva unei game largi de amenințări, securizează rețeaua și protejează informațiile sensibile:
· Aproape toate încălcările securității datelor încep cu parole compromise. Astăzi, Microsoft a anunțat apusul erei autentificării prin parolă, oferind un nou suport pentru autentificarea fără parolă prin aplicația Microsoft Authenticator pentru sute de mii de aplicații conectate în Azure AD, pe care companiile le folosesc zilnic. Nicio companie nu permite eliminarea parolei la nivelul la care o face Microsoft.
· Microsoft Secure Score, singurul raport de evaluare dinamic pentru securitate cibernetică, include acum EMS și Azure Security Center. Prin utilizarea Secure Score, organizațiile obțin evaluări și recomandări care reduc cu până la treizeci de ori șansele unei breșe.
· Microsoft Threat Protection, anunțată astăzi, este o soluție end-to-end care poate ajuta la protecția, detectarea și remedierea atacurilor cibernetice, reunind protecția avansată împotriva amenințărilor și auto-remedierea pentru: e-mail, PC-uri, identități și infrastructură, într-o singură experiență integrată în Microsoft 365. Serviciul utilizează AI și acțiuni umane pentru a accelera investigațiile și eliminarea mai rapidă a amenințărilor, economisind mii de ore pentru echipele de securitate suprasolicitate.
· Încălcarea securității datelor rezultă adesea din accesarea de către infractorii cibernetici a datelor în uz pentru calcul, analiză și alte funcții. Acest lucru descurajează multe organizații să introducă date sensibile în cloud. Microsoft a anunțat versiunea de preview a Azure computing cu caracter confidențial, Azure devenind astfel primul serviciu cloud care oferă o platformă sigură pentru protejarea confidențialității și integrității datelor în uz.