B1tv.ro
Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și-a exprimat speranța că România va începe să obțină tot mai multe medalii odată cu Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. „Suntem mult mai bine pregătiți, sportivii sunt mult mai încrezători în ei și cred că vom avea o ușoară creștere, începând cu această ediție”, a declarat el, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru.
Delegația României la a XXXII-a ediție a Olimpiadei de Vară este formată din 101 sportivi români, iar programul „tricolorilor” a început oficial joi, 22 iulie, când selecționata de fotbal olimpic a învins Honduras cu scorul de 1-0.
Mihai Covaliu, despre Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020:
Referitor la așteptările sale de la această ediție, Mihai Covaliu a declarat: „Jocurile, într-adevăr, peste puțin timp se deschid și oficial odată cu ceremonia de deschidere a acestei foarte importante competiții într-un foarte important moment. Avem așteptări mari de la fiecare sportiv, pentru fiecare meci, pentru fiecare intrare pe terenul de competiție pe care sportivii noștri o vor avea aici la Tokyo. Pot spune că am început bine această participare la Jocurile Olimpice, cu victoria echipei de fotbal de ieri (joi, n.r.), din meciul cu Honduras, astăzi în competițiile de canotaj s-au înregistrat rezultate, de asemenea, foarte bune, urmând ca de mâine (sâmbătă, n.r.) să asistăm și la decernarea primelor medalii aici la Tokyo, la Jocurile Olimpice”
„Eu cred că, începând cu această ediție, medaliile câștigate de România vor fi în urcare, și asta spun pentru că la Rio, după cum bine știți, au fost patru medalii și acum, la Tokyo, suntem mult mai bine pregătiți, sportivii sunt mult mai încrezători în ei și cred că vom avea o ușoară creștere, începând cu această ediție, așa cum am mai spus-o, să revigorăm puțin tot ce înseamnă sportul românesc de performanță și după aceea, bineînțeles, și sportul de masă, care trebuie să fie baza sportului de performanță și să avem pepinierea de unde să selecționăm următorii performeri, următorii medaliați pentru România”, a adăugat președintele COSR.
Întrebat de unde ar trebui să înceapă această muncă astfel încât să se finalizeze la un moment dat cu medalii, el a explicat: „Este un proces nu dificil, ci foarte, foarte minuțios, în sensul că putem vorbi și de sus în jos, dar mai ales de jos în sus, tot ceea ce înseamnă baza sportului în România, sportul începând cu primii ani de viață, sportul în școală, după aceea sportul pe tot parcursul vieții, urmând ca la un moment dat fiecare copil să aibă posibilitatea să aleagă între a face sport de performanță sau a rămâne un sportiv pe tot parcursul vieții. Vorbim, practic, de o cultură sportivă, vorbim de alfabetizare din punct de vedere sportiv a fiecărui copil, a fiecărui tânăr din România”.