17.1 C
București
joi, 1 octombrie

Mike Pompeo, întâlnire cu Volodimir Zelenski la Kiev

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, se va întâlni vineri la Kiev cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit b1.ro.

Pompeo a sosit la Kiev joi, unde s-a întâlnit cu ministrul ucrainean de externe, Vadim Pristaiko, și cu ministrul ucrainean al apărării, Andri Zahorodniuk.

În cadrul acestei vizite, Mike Pompeo va sublinia „sprijinul SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei” – precizează Departamentul de Stat.

Totodată, secretarul de stat american va participa la o ceremonie de comemorare a ucrainenilor care au murit pe frontul din Donbas şi se va avea întâlniri cu lideri religioși, dar şi cu reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri.

De la Kiev, Mike Pompeo va pleca la Minsk, pentru a se întâlni cu președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Vizita acestuia are loc în contextul procedurii de destituire a lui Donald Trump. Preşedintele SUA este urmărit pentru abuz de putere în beneficiu personal. El este acuzat că ar fi îngheţat un ajutor militar crucial pentru Ucraina pentru a obţine deschiderea unei anchete de către Kiev împotriva principalului său rival democrat Joe Biden şi a fiului acestuia, Hunter, care pe timpul când tatăl său era vicepreşedinte al SUA a făcut parte din Consiliul director al grupului gazier ucrainean Burisma în 2014.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW