Ministerul chinez de Externe: Pregătirile pentru Olimpiada de Iarnă sunt în linie dreaptă

Pregătirile pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022 au intrat în etapa de „sprint”, iar Beijingul va oferi un eveniment olimpic simplu, sigur și captivant, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe. Fostul vicepreședinte al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Dick Pound, a declarat recent că, din perspectiva pregătirilor, China nu are nicio problemă și va organiza o ediție aparte.

„După cum a spus Dick Pound, un motiv important pentru care Beijingul a fost desemnat să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022 este poziția importantă a Chinei ca putere în domeniul sportului și capacitatea de a găzdui competiții sportive de talie internațională. De la obținerea în 2015 a dreptului de organizare și înființarea Comitetului de organizare, nenumărați oameni din diverse domenii au pus umărul pentru transpunerea în realitate a planului olimpic”, a spus Zhao Lijian.

Sunt mai puțin de 40 de zile până la deschiderea Olimpiadei de Iarnă și, concomitent cu pregătirile, China depune eforturi pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Astfel, se dorește asigurarea siguranței și a sănătății personalului implicat în organizarea olimpiadei și a publicului, a mai declarat diplomatul chinez.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW