Beijingul respinge ipoteza potrivit căreia fragmentele modulelor spațiale ar reprezenta o amenințare

Discuțiile din spațiul public referitoare la fragmentele modulelor spațiale chinezești au drept scop denaturarea activităților normale din spațiul cosmic ale Chinei și distragerea atenției internaționale, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Zhao Lijian.

Reacția Chinei vine după ce presa străină a publicat păreri ale unor specialiști care susțin că fragmentele modulelor spațiale chinezești ar provoca riscuri în spațiu. În același timp, aceștia susțin că apropierea de stația spațială chineză a constelației de sateliți Starlink, lansată de compania americană SpaceX, ar duce la înăsprirea Tratatului spațiului cosmic, aprobat la data de 19 decembrie 1966 de Adunarea Generală a ONU.

Zhao Lijian a menționat că în conformitate cu prevederile tratatului, țările lumii trebuie să poarte răspunderea față de toate activitățile spațiale efectuate de către companiile private din țările proprii și să garanteze securitatea astronauților aflați pe orbite și funcționarea stabilă și sigură a modulelor spațiale.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW