Ministerul Dezvoltării a aprobat peste 1,9 miliarde de lei finanțare suplimentară pentru proiectele locale

Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, anunță că, în acest an, 1.101 de autorități ale unităților administrativ-teritoriale au cerut și primesc finanțare suplimentară pentru proiectele aflate în derulare, finanțate de Guvern.

”Ministerul Dezvoltării susține investițiile comunităților locale și, prin această măsură, sprijinim dezvoltarea localităților”, a declarat ministrul.

Proiectele comunităților locale, finanțate prin PNDL 1 și 2, primesc finanțare suplimentară pentru acoperirea costurilor crescute ale materialelor de construcții și salariilor din domeniul construcțiilor, conform unor ordonanțe adoptate de Guvern, la propunerea Ministerului Dezvoltării.

Ministrul a subliniat că a fost nevoie de aceste fonduri suplimentare întrucât unele investiții deja demarate puteau fi blocate, iar autoritățile locale, fără această finanțare suplimentară, erau nevoite să returneze fondurile deja cheltuite pentru construcții. Pentru unele comune, cu buget modest, ar fi fost o povară semnificativă, a conchis ministrul.

Astfel, peste 1,8 miliarde de lei au fost alocate suplimentar pentru 986 UAT-uri din toate județele țării și sectoarele Capitalei, care derulează proiecte finanțate prin PNDL 2. Totodată, pentru proiectele aflate în derulare, finanțate prin PNDL 1, 115 UAT-uri primesc o finanțare suplimentară în valoare totală de peste 47 milioane de lei.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Timpul, anii-lumina si legile fizicii suspendate in Casa Raiului in care stau intre anii 2004-2070. Daca NU voi mai construi niciodata fatada Casei Raiului din cauza privarii de somn din august 2015 pana-n prezent, unele proiecte guvernamentale NU vor mai exista niciodata in Romania si-n alte tari, pruncii se vor naste fara organe interne sau externe, unele persoane isi vor pierde organe interne sau externe pe parcursul vietii si alte nenorociri.
    Muntii CIUCAS – Cuie la Casa (Casa Raiului).
    UCRAINA – Anii cuielor la Rai (Casa Raiului). Ce faceti mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW