Ministerul Dezvoltării asigură finanţarea pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul României a aprobat, în ședința de vineri, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea, extinderea și dotarea corpurilor C1 și C2 ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

Astfel, lucrările au în vedere suplimentarea numărului secțiilor medicale existente și, implicit, a paturilor pentru pacienți, prin supraetajarea tronsoanelor existente și construirea a două tronsoane noi.

“Investițiile în astfel de obiective sunt necesare și urgente, în egală măsură. Unitățile spitalicești la nivelul multor județe din țară încă funcționează în construcții finalizate acum 30 de ani, de aceea ritmul în care vor fi modernizate trebuie să presupună recuperarea multor ani pierduți. Reușim astăzi să facem un prim-pas, respectiv aprobarea indicatorilor tehno-economici pentru modernizarea a două corpuri ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu. În urma Hotărârii de astăzi a Guvernului, poate fi demarată procedura de achiziție publică”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare a instalațiilor electrice, sanitare, de ventilare şi climatizare, de alimentare cu apă, de canalizare, precum și a celor de gaze medicale și pentru stingerea incendiilor.

Obiectivul de investiții se încadrează în țintele propuse prin Programul de guvernare pentru perioada 2020-2024, respectiv reabilitarea a 25 de spitale județene, cu o valoare de 2 miliarde de lei.

Valoarea totală a investiției este de 130.205.000 de lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Mesajul acesta vizeaza Ministerul Dezvoltarii din Romania si alte tari si firme private.
    Totul e creat dupa Casa Raiului, inclusiv Institutiile Statului. Fatada Casei Raiului e neterminata. Imi propusesem s-o termin de construit in anul 2017, dar am abandonat-o din cauza privarii de somn din august 2015 pana-n prezent. Am si cumparat deja pentru ea piatra decorativa Carpati si plasa din fibra de sticla pentru placile de polistiren. Problema ministerului dezvoltarii e ca NU mai vreau s-o construiesc niciodata din cauza privarii de somn si astfel unele proiecte guvernamentale NU vor mai exista niciodata. Si unele proiecte ale firmelor private NU vor mai exista niciodata. In viitor vor fi firme private care vor inceta sa mai existe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW