Ministerul Finanțelor Publice a ajuns să se împrumute aproape în fiecare zi

Ministerul Finanţelor Publice a atras, marţi, 20 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 89 milioane de lei, la o dobândă de 4,37% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 170 de luni, arată Agerpres.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 20 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna august 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,45 de miliarde de lei, din care 3 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 450 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, mai mică faţă de cele 5,3 miliarde de lei programate în iulie, va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Dar pe ciordeala n-o vedeti , ori sunteti chiorbeti ? Pe vremuri, fuse Tapu cu … doua „tigarete”.
    Cat despre cei care fura mai inainte la guvernare/si o tulira, ce sa zicem : miau-miau, doi-trei ani o stroflocira „ca sa” nu gresira ; mai apoi, „bunicii nostri, parintii nostri „. Pentru asa hojdii de oameni, se merita sa mai mergi la vot ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW