6.6 C
București
sâmbătă, 24 octombrie

Record de decese la pacienți cu Covid-19. Orban grăbește deschiderea școlilor

În intervalul 24.08.2020 (10:00) – 25.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 58 de decese (32 bărbaţi şi 26 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Este cel mai mare număr de la declanșarea pandemiei.

Pacienții erau internaţi în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 la categoria 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

57 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.268. Dintre acestea, 490 sunt internate la ATI.

Număr jenant de teste

La șase luni de la declararea pandemiei, statul român continuă să testeze extrem de puțin, fiind realizate doar 20.479 în ultimele 24 de ore.

Elocvent este faptul că fără românii care se testează pe banii lor pentru a pleca în vacanță, statul ar realiza doar 11.764 teste în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În continuare, guvernul și medicii se încăpățânează în sistemul stalinist de internare forțată, unic în lume, iar după deschiderea școlilor dezastrul va fi inevitabil.

Orban trăiește într-o realitate paralelă

Între timp, Ludovic Orban și Iohannis trag puternic pentru deschiderea școlilor, deși evidențele arată că sistemul nu este deloc pregătit pentru a nu intra în colaps după primele săptămâni de cursuri.

Mai mult, Orban aruncă în mediul public cifre, fără a da și sursa acestora.

„Dintre românii care s-au îmbolnăvit, procentul elevilor de vârstă școlară este de 6,3%, fără să fie școală. A existat o răspândire a virusului și pe această această categorie de vârstă. Riscurile sunt foarte mici. Majoritatea tinerilor nu dezvoltă forme grave, foarte mulți dintre ei nici nu au simptome sau nu le simt, nu le bagă în seamă, mulți se vindecă fără să știe că au fost infectați”, șochează Orban.

Singura explicație logică pentru care se insistă cu deschiderea școlilor este legitimarea alegerilor locale, cu toate că acest scrutin nu este deloc în interesul cetățenilor, ci exclusiv în interesul PNL.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, susţine că deschiderea şcolilor în contextul actual „va duce la o explozie fără precedent a numărului de cazuri” de coronavirus.
    „Ce fac acum Orban şi Anisie este crimă cu premeditare”, a spus el.…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW