Miniştrii propuşi în Guvernul Cîţu au fost avizaţi favorabil în comisiile de specialitate

www.b1.ro

Toți miniștrii Cabinetului Cîțu au primit aviz favorabil în comisiile parlamentare de specialitate.

Ședința de plen pentru învestirea noului Cabinet a început. După învestire, miniștrii vor depune jurământul la Palatul Cotroceni.

În cadrul audierilor, întrebat în legătură cu eventuala carantinare a Bucureștiului, dat fiind numărul mare de infectări cu coronavirus, Vlad Voiculescu, viitorul ministru al Sănătății, a spus că „nicio măsură nu poate fi exclusă”.

Bogdan Gheorghiu, avizat pentru portofoliul Culturii, a declarat că are în vedere reformarea Institutului Cultural Român (ICR):„Cred că bizaritatea este activitatea ICR-ului de acum şi de ceva timp încoace. Acolo în mod clar trebuie limpezite lucrurile, pentru că ICR-ul, în mod evident, şi-a uitat menirea pentru care a fost înfiinţat, fiind doar o sursă de sinecuri pentru diferiţi prieteni ai celor care au condus în ultima perioadă această instituţie. E nevoie de o reformă clară acolo”.

La finalul audierii, liberalul Virgil Popescu, avizat pentru portofoliul Energiei, a ținut să amintească faptul că s-a ținut de cuvânt în ceea ce privește promisiunile făcute la prima sa audiere, cea din noiembrie 2019, și a enumerat o parte din realizările sale.

La rândul său, Lucian Bode, viitor ministru de Interne, a fost întrebat dacă se impun noi restricții în lupta cu epidemia de coronavirus.„În baza evaluărilor specialiştilor vom lua deciziile. Niciodată nu mă voi pronunţa pe un subiect aşa de sensibil. Din păcate, evoluţia pandemiei în Marea Britanie, Franţa, Italia e îngrijorătoare şi România trebuie să se uite cu mare atenţie acolo”,a punctat el.

Sorin Cîmpeanu, ministrul propus la Educație, a vorbit despre lipsa de finanțare în acest domeniu și despre decalajele dintre mediul urban și rural.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW