11.8 C
București
joi, 6 mai

Vladimir Putin a semnat o lege ce conferă imunitate pe viață foștilor președinți ai țării

Legea prevede că un ex-președinte rus nu va putea fi urmărit în justiție pentru acte comise în și în afara mandatului său. De asemenea, el nu va putea fi arestat de poliție, supus unui interogatoriu sau percheziționat.

Precedenta versiune a legii oferea deja o imunitate foștilor președinți ruși, dar preciza că ea se aplică doar pentru actele comise în timpul în care s-a aflat la putere.

Noul text mai stipulează că un fost președinte rus poate totuși să fie privat de imunitate dacă este acuzat de „înalta trădare sau alte crime grave” confirmate de Curtea supremă și constituțională, validate apoi de două treimi din membrii camerelor inferioară și superioară ale parlamentului. Nu se precizează însă dacă efectele legii menționate sunt valabile și pentru membrii familiei președintelui.Foto: By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77421093

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. „Nu se precizează însă dacă efectele legii menționate sunt valabile și pentru membrii familiei președintelui” . Nici n-ar fi cazul , vezi-l pe naparstocu’ lu’ Tapu’ / cel cu tigaretele ; ori pe alt naparstoc / al lui Cuza Voda … ori al lui N.C. !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW