duminică, 29 martie, 2020
11.8 C
București

Ministrul comunicatiilor: ,,România traversează o etapa de dezvoltare digitală intensă și de poziționare ca hub tehnologic emergent la nivelul Europei”

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor şi Societăţii Informaţionale, a lansat, luni, Iniţiativa MCSI „România Comunică“, în cadrul unui eveniment organizat în cooperare cu Institutul Aspen România în prezența reprezentanților industriei de profil, mediului academic, autorităților din domeniul consultanților și sistemului financiar .

Inițiativa „România Comunică“ reprezintă un forum de dezbatere și proiecție strategică privind direcția de urmat pentru România în adoptarea tehnologiei informației la nivel național și are la baza un program de acțiuni şi evenimente pentru îmbunătățirea comunicării cu reprezentanții industriei de profil şi ai instituțiilor interesate de implementarea cu succes a digitalizării în economia şi societatea românească.

”România traversează o etapa de dezvoltare digitală intensă și de poziționare ca hub tehnologic emergent la nivelul Europei. Este momentul să intensificăm consultările și schimbul de experiență la nivel național și transfrontalier, să aducem pragmatism și acțiune viziunii cu privire la demersurile de promovare a politicilor publice în domeniu, întrucât doar într-o deplină convergență cu reprezentații industriei, acțiunile Guvernului se regăsesc în beneficii tangibile la nivelul firmelor şi cetățenilor României.

Prin lucrările Consiliului Consultativ România Digitală, prin Inițiativa Romania Comunică și prin eforturile depuse în conducerea lucrărilor domeniului digital la nivelul Președinției Consiliului UE, suntem încrezători în progresele ireversibile ale României, susținute de adoptarea tehnologiei informației și comunicațiilor în guvernare, economie și societate”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

“Misiunea Institutului Aspen este promovarea unui dialog informat și non-partizan, pe diverse teme de interes pentru societatea românească. În cadrul Programului Aspen Tehnologie & Societate ne propunem să identificăm soluţii pentru îmbunătăţirea politicilor publice privind evoluţiile tehnologice şi impactul acestora asupra societăţii în ansamblu”, a declarat Mircea Geoană, Preşedintele Institutului Aspen România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Antonio Guterres: “Este nevoie de 3.000 miliarde de dolari” pentru ca Sudul planetei să combată coronavirusul

În condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să câștige teren și peste 25.000 persoane au murit deja la...

Coronavirus: Noi vești îngrijorătoare de pretutindeni în lume

Sâmbătă, peste 300.000 de contaminați cu coronavirus erau diagnosticați în Europa. Jumătate din ei sunt în Italia (86.498) și...

Londra, în fața unui adevărat “tsunami” de morți și contaminați cu coronavirus

Regatul Unit a depășit încă de joia trecută cifra de 100 morți în decursul unei zile. Are loc o...

Premierul Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății, testați pozitiv cu Covid-19

Într-un video difuzat vineri pe rețelele de socializare, primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, a anunțat că a...

TRENDING