Pentagonul deblochează 1 miliard de dolari pentru zidul lui Trump

Șeful Pentagonului, Patrick Shanahan, și-a justificat decizia prin legislația federală. Un paragraf al articolului 10 din Codul Statelor Unite «autorizează Ministerul Apărării ca în situații de urgență națională să construiască drumuri și bariere, să instaleze iluminaţia adecvată pentru împiedicarea (…) traficului de droguri».

Patrick Shanahan, șeful Pentagonului, a anunțat deblocarea unui miliard de dolari pentru construirea unei secțiuni a zidului frontalier dorit de Donald Trump la frontiera cu Mexicul. Ministerul Securității Interne (DHS) a cerut Pentagonului construirea unui zid având 91 km. lungime și 5,5 metri înălțime în regiunea El Paso, iar corpurile de geniu ale armatei terestre «sunt autorizate să se coordoneze direct cu DHS și cu gărzile de frontieră pentru a planifica și realiza acest proiect» , a precizat ministrul american interimar al Apărării într-un comunicat.

O procedură de «urgență națională»

Nemulțumit de refuzul Congresului de a-i acorda bugetul cerut pentru construirea zidului de la frontiera cu Mexicul, Donald Trump a declanșat la 15 februarie o procedura de «urgență națională» care-i permite să ocolească parlamentul pentru a debloca uriașa sumă de peste 8 miliarde de dolari necesară construirii mult doritului zid. Măsura excepțională la care a recurs Trump, semnalează corespondenții de presă acreditați la Washington, a provocat indignarea aleșilor democrați, dar și a unor republicani care consideră că Trump «și-a depășit puterile prezidențiale și creează un precedent periculos».

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW