Ministrul dezvoltării: mai puține posturi, dar mai mulți tineri în minister

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a anunțat reformă instituțională în ministerul pe care îl conduce. Vor fi tăiate zeci de posturi vacante și cele rămase vor fi transformate în posturi debutante pentru a încuraja angajarea tinerilor în instituție, potrivit unui comunicat mlpda.ro.

Luni a fost publicat, în dezbatere publică, proiectul de act normativ prin care vor fi tăiate 65 de posturi în prezent vacante din minister, iar jumătate din cele 86 rămase vor fi transformate în posturi de debutant, pentru a facilita accesul tinerilor profesioniști în minister.

”Pe lângă încurajarea tinerilor la angajare în minister și economia banilor publici, scopul măsurii este de a avea un minister mai mic dar mai eficient”, a anunțat Cseke Attila.

Totodată, vor fi tăiate și două posturi politice de conducere. Două posturi de subsecretari de stat, cu personalul din cabinetele lor, vor fi scoase din organigrama ministerului.

Ministrul a subliniat că în viitor va lua măsuri de reorganizare și eliminare a unor structuri de conducere și se va înființa un nou departament cu scopul de a derula proiectele de investiții finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. ” Ministrul dezvoltării: mai puține posturi, dar mai mulți tineri în minister ” . Dupa ’89, fix la fel gandeam si noi, dara cam imbatraniram si … ca la-nceput suntem acum / de fapt … mult mai prost ! Di cari tineri vorovesti, nineaca : di d’alde Grinda, di naucu’ di la dizvoltare, ori di paciu’/fiul caprei … cel incornorat cu baloane’mpletite, cel aciuat prin s’parlament ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW