1.2 C
București
miercuri, 2 decembrie

Ministrul Economiei și Energiei la Gala Financial Intelligence 2019: ”Ne dorim stabilitate şi predictibilitate în România”

Gala Financial Intelligence Awards a avut loc săptămâna trecută, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, ocazie în care au fost premiate persoane şi companii care au contribuit la dezvoltarea economică a țării noastre prin rezultatele excepționale obținute pe parcursul anului.

În deschiderea evenimentului, oficiali ai autorităților au adresat publicului mesajele lor pentru mediul de business autohton, la finalul unui an plin de provocări.

Virgil POPESCU, Ministrul Economiei și Energiei, a spus: „Am venit să vă dau un mesaj foarte ferm şi foarte clar din partea Ministerului pe care îl conduc şi din partea Guvernului: ne dorim stabilitate şi predictibilitate în România. Dorim un mediu de business în aşa fel încât dumneavoastră să vă puteţi face afacerile. (…)

Le multumesc doamnelor de la Financial Intelligence pentru implicarea de care dau dovadă zi de zi. Cred că zilele astea se împlinesc un an şi trei luni de când Financial Intelligence este pe piaţa portalelor online de business, fiind foarte nişat şi foarte profesionist.

Au pornit la drum în septembrie 2018 şi fac o treabă foarte bună. Colaborez cu Financial Intelligence de când a început şi pot spune că împreună am făcut foarte multe lucruri bune pentru zona de business şi cea de energie în special”.

Adrian VASILESCU, Consultant de Strategie la Banca Națională a României: “Deprecierea istorică a leului despre care se tot vorbește este de numai 2,08 bani (…). Afirmația că Banca Națională a sacrificat, din rezerva valutară un miliard de euro, pentru a stăvili deprecierea leului, este o vorbă scoasă din pălărie. De fapt, în noiembrie, Banca Națională a plătit un miliard și jumătate de euro, pentru a plăti scadența la datoria publică în luna respectivă”.

Ovidiu WLASSOPOL, Membru în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară: ”Avem despre ce să vorbim în anul 2019. Există o decizie istorică pentru piața de capital, trecerea Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă de către o agenție de rating internațională la sfârșitul lunii septembrie. (…) De anul viitor, vom simți în piața de capital efectele acestei decizii istorice. Și aici vreau să salut intenția Guvernului României de a lista anul viitor unu sau doi noi emitenți, respectiv HIDROELECTRICA SA și CEC BANK SA. Este un moment bun, statutul de piață emergentă obținut de Bursa de Valori București va aduce noi investitori la bursă, deoarece vor accede pe piața românească de capital fondurile administrate specializate pe piețele emergente”.

Florin JIANU, Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România: “Iată că, după 30 de ani de la sacrificiul unor tineri, putem să ne bucurăm de antreprenoriat, putem să ne bucurăm de o societate liberă, putem să vedem modele de succes de start-up-uri, cum este Financial Intelligence. Le felicit pe fondatoare! Să faci o Gală la Marriott nu e puțin lucru pentru un start-up. Acest lucru arată dedicația, inovația și felul în care și-au construit acest proiect (…). După 30 de ani de libertate, avem nevoie de un nou proiect, al unei României antreprenoriale, în care antreprenoriatul să reprezinte nu numai o opțiune viabilă, ci un stâlp al societății”.

Virgilius STĂNCIULESCU, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii: ”La 30 de ani de investiții în domeniul comunicațiilor, avem 5,1 milioane de conexiuni la internet fix, la jumătatea anului 2019, cu un trafic total de 3,2 milioane de TerraBytes, un trafic lunar mediu pe locuitor de 27 de Giga, în creștere de patru la sută față de anul trecut. În acest moment, avem 19,6 milioane de conexiuni la internet mobil, cu un trafic total de aproape 0,4 milioane de TerraBytes. Conexiunile 4G reprezintă 55 la sută din totalul conexiunilor pe internet mobil și numărul este în creștere. Pe parcursul ultimelor cinci semestre, creșterea este de 25 la sută în fiecare semestru. Putem spune că avem o infrastructură bună de comunicații. Avem pe ce să oferim servicii. Sperăm ca 2020 să fie un an al dezvoltării servicilor oferite populației, pe această infrastructură, în special servicii de e-guvernare.”

Premianții Galei Financial Intelligence au fost:

 1. Bogdan Badea, HidroelectricaPremiu pentru viziune managerială și performanță sustenabilă în domeniul energiei
 2. Ion Sterian, TransgazPremiu pentru investițiile realizate în infrastructura de transport gaze
 3. RomgazPremiu pentru implicare în proiecte de Responsabilitate socială în domeniul sănătății
 4. Nuclearelectrica Premiu pentru cea mai performantă acțiune de la BVB
 5. Daniel Apostol Premiu pentru contribuția la comunicarea excelentă a FPPG cu mediul decident și cu publicul larg
 6. Bursa de Valori BucureștiPremiu pentru contribuția la dezvoltarea pieței de capital
 7. BRK Financial GroupPremiu pentru aniversarea a 25 de ani de activitate
 8. Bogdan Drăgoi, SIF Banat CrișanaPremiu pentru o administrare performantă a SIF-ului cu cea mai mai mare valoare a activelor
 9. AlroPremiu pentru o excelentă comunicare cu investitorii
 10. Provident Financial Romania IFN Premiu pentru educație financiară susținută, de peste 11 ani
 11. Innova Project ConsultingPremiu pentru promovarea importanței rapoartelor de sustenabilitate
 12. Sorin Constantinescu, Gaming ConsultingPremiu pentru excelență în industria jocurilor de noroc
 13. SuperbetTranzacția anului în industria de entertainment
 14. AgricostPremiu pentru excelență în agricultură
 15. Agricover Credit IFNPremiu pentru excelenta in finanțarea afacerilor din agribusiness
 16. Ugur Yesil, Kanal DPremiul pentru performanță în managementul media
 17. Ioana Timofte, CNCIR SAPremiu pentru cel mai mare profit din domeniu

În cadrul Galei Financial Intelligence, a fost prezentat un studiu despre profilul oamenilor de afaceri în România, realizat de Frames. Conform studiului, peste 1,8 milioane de oameni au făcut afaceri, în acest an, în economia românească, cu peste 63.000 mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut. Cei mai mulți români angrenați în business sunt bărbați cu vârsta între 40-49 de ani, din București, cu studii superioare, interesați, în primul rând, de afacerile din comerț, construcții și  activități profesionale, științifice și tehnice.

Evenimentul a adus la pachet cele mai interesante poveşti de succes în business şi o experienţă de networking eficient şi plăcut. Peste 200 de persoane au participat: oficiali de stat, politicieni, oameni de business, investitori și reprezentanți de top management de companii, bancheri, jurnaliști și alții, pentru o seară axată pe networking eficient.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW