Ministrul Mediului, Tanczos Barna, noi precizări despre creșterea prețurilor

George Lupu (B1)

Nu cred că prim-ministrul ar fi negat aceste realități”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat miercuri în emisiunea Talk B1, moderată de Laura Chiriac, că există o creștere evidentă a prețurilor la anumite produse, pe fondul creșterii inflației.

“Inflația este anunțată conform procedurilor și statisticilor și calculelor oficiale de Banca Națională, este incontestabilă și indiferent de Guvern, indiferent de partidul politic care conduce Guvernul, acele cifre sunt de referință.

Eu m-am referit la anumite produse la care am constatat creșterea prețurilor, la energia electrică, la scândură, la materialele lemnoase, de exemplu, unde atât din cauza conjuncturii internaționale, cât și din cauza conjuncturii naționale a existat o explozie de prețuri, la materialele de cosntrucții, unde am văzut că s-a venit cu soluția de ajustare a prețurilor pentru contractele pe achiiție publică, pentru că foarte multe autorități și companii de stat nu mai pot face investiții din cauza creșterii de prețuri. Este o realitate. Inflația este cea care este și creșterea economică, la fel este cea anunțată și dată de instituțiilor care se ocupă de acest lucru”, a declarat Tanczos Barna.

Acesta a spus că premierul nu ar fi negat această realitate:

“Statistica se face pe categorii, pe domenii, ele se văd și în niciun caz nu cred că domnul prim-ministru ar fi negat aceste realități. Depinde cine acum la ce produs se gândește”, a mai precizat ministrul Mediului.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW