Cele mai avantajoase soluții termoizolatoare disponibile acum pe piață

Când vine vorba de termoizolații, tehnologia a avansat atât de mult încât, la ora actuală, avem la dispoziție o mulțime de soluții pentru locuințele noastre, dar care diferă între ele în funcție de eficiență, rezistență, preț și alte caracteristici.

Din acest motiv, chiar dacă paleta de opțiuni este una foarte largă, uneori ne este destul de dificil să alegem un material potrivit pentru locuința noastră, iar dacă dorim să facem cea mai bună investiție, este absolut necesar să analizăm avantajele și dezavantajele fiecărei metode termoizolatoare în parte.

Cele mai populare soluții termoizolatoare de pe piață

Vata de sticlă

Vata de sticlă este folosită de mult timp ca material termoizolator și se utilizează în special pentru izolarea termică a acoperișurilor. În ceea ce privește aspectul ei, vata de sticlă este formată din niște fibre de sticlă foarte subțiri, aglomerate și țesute între ele astfel încât să nu se poată deșira.

Vata de sticlă este un material preferat în general de persoanele cu un buget restrâns, care nu sunt dispuse sau nu își permit să facă o investiție mai costisitoare. De asemenea, din punct de vedere al siguranței împotriva incendiilor, vata de sticlă este unul din cele mai bune materiale la care poți apela pentru izolații deoarece ea nu ia foc.

Pe de altă parte, studiile de specialitate au demonstrat faptul că vata de sticlă poate reprezenta un pericol pentru sănătate întrucât ea poate accentua probleme respiratorii. Mai mult, instalarea ei este foarte dificilă deoarece necesită echipamente de protecție speciale, precum și experiența pe care o poate avea doar un specialist în construcții.

Spuma poliuretanică

Dintre toate soluțiile de izolare termică sau fonică disponibile în prezent, spuma poliuretanică este una din cele mai apreciate pentru eficiența sa.

Spuma poliuretanică se poate folosi pentru termoizolații mansarde, tavane, depozite și practic orice alte tipuri de construcții. După cum probabil știi deja, spuma poliuretanică se folosește foarte des pentru fixarea cadrelor de ușă sau ramelor ferestrelor în golurile din zid. Ea oferă o stabilitate crescută elementelor pe care le fixează și în același timp crește rezistența clădirii.

Singurele două dezavantaje ale spumei poliuretanice sunt sensibilitatea sa la acțiunea razelor ultraviolet și nevoia de aplicare cu un dispozitiv special, de forma unui pulverizator.

Dar aceste două mici neajunsuri pot fi corectate într-un mod foarte simplu și rapid prin colaborarea cu un specialist în construcții.

Un expert știe cunoaște cât de importantă este acoperirea spumei poliuretanice cu tencuială, imediat după uscarea ei, atunci când ea se folosește la izolarea unui perete exterior și de asemenea, dispune de toate echipamentele necesare aplicării ei.

În ceea ce privește avantajele spumei poliuretanice, putem spune că ea aderă rapid și sigur la orice suprafață, are o impermeabilitate foarte scăzută motiv pentru care nu permite trecerea apei și pentru o izolare optimă este suficient să fie aplicată într-un strat de 50 de milimetri grosime.

Celuloza

Celuloza este un material relativ nou în rândul materialelor termoizolatoare. Ea se poate folosi atât pentru termoizolații tavane sau alte zone din locuință, cât și pentru termoizolații depozite.

Din punct de vedere al compoziției sale, celuloza este fabricată din carton, hârtie și alte materiale de acest fel, bogate în celuloză și reciclate.

Datorită modului ei de fabricare, celuloza este considerată și un foarte bun ignifug deoarece nu conține aproape deloc aer în compoziție, fiind astfel un tip de izolație ideal pentru prevenirea propagării incendiilor.

În schimb, la fel ca și vata de sticlă, celuloza nu este un material tocmai potrivit pentru persoanele cu alergii.

Și chiar dacă tu, în calitate de proprietar al spațiului pe care vrei să-l izolezi cu celuloză nu ești alergic, ia în considerare și toate persoanele care îți calcă pragul deoarece, în cazul persoanelor alergice, celuloza poate provoca apriția unor simptome severe precum tuse puternică și dificultate în respirație.

În plus, pentru că nu este la fel de populară ca alte materiale termoizolatoare, încă există foarte puțini specialiști în construcții care să știe cum să folosească celuloza într-un mod sigur și eficient.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW