Cum îți îngrijești grădina în timpul verii

Deși, cea mai mare parte a timpului este investită în amenajarea locuințelor, nu ar trebui să pierzi din vedere nici organizarea și îngrijirea grădinii. Aceasta vizează totalitatea acțiunilor întreprinse cu scopul de a îmbunătăți aspectul acesteia, așa că îți prezentăm, în  cele ce urmează, etapele pe care trebuie să le ai în vedere.

Alimentează grădina cu apă

Alimentarea cu apă a grădinii este deosebit de importantă pentru că doar așa te vei putea ocupa de irigarea spațiului verde și de alimentarea piscinei (dacă, evident, este cazul). Vei avea nevoie de o pompa de apa pentru că aceasta te va ajuta să uzi grădina sau chiar să umpli piscina și să alimentezi, în general, orice dispozitiv care funcționează cu apă. 

Dacă ai un gazon sau chiar și pentru zonele cultivate cu flori sau alte tipuri de răsaduri, o pompă de apă va fi deosebit de necesară pentru a te bucura de o alimentare corectă. În funcție de poziționarea geografică a grădinii tale, temperaturile pot fi mai scăzute sau mai crescute. Dacă. spre exemplu, grădina ta este complet expusă unor temperaturi mari, atunci și consumul de apă va fi unul pe măsură. Pompa va trebui, așadar aleasă după debitul necesar și suprafață, pentru ca grădina ta să fie acoperită din punct de vedere al nevoii de apă. 

Îngrijește grădina cu ustensile profesionale

Unele ustensile de bucătărie sunt obligatorii pentru îngrijirea grădinii. Dacă ai o grădină cultivată, va fi nevoie să te ocupi de pregătirea terenului, așa că trebuie să îți cumperi și sculele necesare. Mai apoi, vei avea nevoie de trimmere pentru grădină, de motocositoare sau motosape. Ele te vor ajuta să controlezi creșterea ierbii și te vor ajuta să stopezi dezvoltarea buruienilor.

Alege erbicide și insecticide eficiente

Îngrijirea grădinii are o legătură foarte mare cu protejarea plantelor din aceasta. Pentru a le feri de boli și dăunători, este nevoie să cumperi insecticide care să stopeze dezvoltarea dăunătorilor, dar și erbicide care să stopeze creșterea buruienilor. Erbicidele te vor ajuta să cureți și buruienile care se dezvoltă pe suprafața dalelor din jurul piscinelor, așa că te vei bucura de avantaje chiar și din acest punct de vedere.

Curăță zonele aferente piscinelor

Trotuarele perimetrale din jurul piscinelor, de cele mai multe ori placate cu pavaj sau cu plăci de travertin, pot fi curățate cu ajutorul aparatelor de curățat cu presiune. Buruienile și mușchii sunt curățate ușor cu acest aparat, iar tu te vei bucura de suprafețe curate, gata pregătite pentru a fi utilizate. 

Este important să cureți aceste suprafețe ca să asiguri siguranța și confortul utilizatorilor. Travertinul este unul dintre materialele cele mai des utilizate pentru placarea podestelor din jurul piscinelor, așa că vei vedea că o dată curățat, acesta va arăta impecabil, aproape ca nou.

Curăță terasa și foișoarele

Terasa se va transforma în timpul sezonului cald într-un spațiu primitor, care va găzdui familia sau invitații. Optează, așadar, pentru curățarea acestor zone, iar, ulterior, montează câteva obiecte de mobilier de grădină care să îți asigure confort. Foișoarele pot fi curățate cu aparate cu presiune, care te vor ajuta să obții suprafețe curate, potrivite pentru exploatare. Nu uita să folosești corpuri de iluminat pentru grădină ca să creezi un aspect deosebit chiar și în serile toride de vară.

Grădina ta poate fi cel mai confortabil lor pentru tine și cel care îți aduce relaxarea dorită, însă pentru aceasta este necesar să ai în vedere îngrijirea potrivită a grădinii. Curăță, igienizează și tratează, instalează mobilier de grădină și iluminează delicat, iar, mai apoi, bucură-te de un colț de Rai. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW