-5.6 C
București
duminică, 17 ianuarie

Ministrul Mediului vede doar defrișări legale în Pădurea Dobrovăţ

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost într-o vizită de lucru în Pădurea Dobrovăţ din Iaşi, unde nu a găsit nimic din defrișările ilegale prezentate în presă zilele trecute.

Acesta a declarat că „sute de ştiri false despre Pădurea Dobrovăţ au inundat reţelele sociale în doar 2 săptămâni. Este o campanie de dezinformare, de zeci de mii de euro. Imagini cu o pădure defrişată din Rusia sunt prezentate ca fiind din Pădurea Dobrovăţ. La fel, imagini de anul trecut, din Munţii Apuseni. Poienile şi zonele pentru hrana animalelor, vechi de peste 50 de ani, filmate cu drone, sunt prezentate ca zone defrişate din pădurea Dobrovăţ. Zone nou împădurite, în care puieţii nu apucaseră să înverzească, sunt prezentate ca zone defrişate. O campanie bine focusată de dezinformare şi propagare de atacuri la persoană, zeci de ştiri false, împinse în online cu sute de distribuiri plătite.”

„În realitate amenajamentul silvic şi planul după care s-au executat şi se execută tăierile din Pădurea Dobrovăţ este aprobat şi semnat de ministrul Deneş, în 2019, iar intervenţiile succesive între 2007 şi 2020 s-au atribuit în urma unor licitaţii publice”, a adăugat ministrul.

Conform acestuia exploatarea reprezintă intervenţii pe suprafaţa a 3.5 hectare, dintr-un trup de aproximativ 10.000 de hectare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW