miercuri, 15 iulie, 2020
16.4 C
București

Ministrul Razvan Cuc: ,,Nimic nu e prea scump pentru romani atunci cand vine vorba de infrastructura”

Joi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR, Narcis Neaga, au verificat stadiul de execuție a lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Suceava, potrivit unui comunicat transmis de ministerul Transporturilor.

Lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Suceava sunt executate de către asocierea SC Autotehnorom SRL (lider de proiect), alături de SC Operational Autoleasing SRL, SC OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL şi SC Calcarul SRL. Varianta ocolitoare va avea în final 12,4 km și va cuprinde șapte poduri, patru viaducte, cinci pasaje si două parcări.

Cu ocazia vizitei Ministrul Răzvan Cuc, a remarcat mobilizarea bună antreprenorului chiar dacă, în această perioadă, condițiile meteo nu au fost cele mai favorabile.

”Este un constructor bun, un constructor român şi sunt convins că se va ţine de termenele asumate, nu numai la centura Sucevei, cât şi pe DN18 (…)Varianta ocolitoare trebuie făcută, iar Guvernul PSD şi-a asumat să o facă. Dacă alţii au blocat-o şi au îngheţat-o, noi am deblocat-o, am alocat fonduri şi acum o finalizăm. Alţii n-au obiective la judeţ şi vin să facă circ pe centură aici, în loc să-şi vadă de drumurile judeţene. (…) Nimic nu e prea scump pentru români atunci când vine vorba despre infrastructură” a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

Cuc a dat asigurări că în zona în care s-au înregistrat numeroase accidente, se va asigura o mai bună iluminare prin montarea mai multor stâlpi fotovoltaici în vederea creşterii siguranţei rutiere.

”Au fost de mai multe ori modificate soluţiile tehnice, iar acest zid al morţii, bineînţeles, a apărut în acel moment, nu a fost practic construit acum, şi avem ca soluţie din partea constructorilor montarea de panouri fotovoltaice pentru iluminare şi pentru a se evita accidentele şi a creşte siguranţa în trafic. (…) Se intervine şi pe parte de siguranţă rutieră şi pe parte de finalizare a lucrărilor, până la sfârşitul lunii septembrie, aşa cum şi-a asumat antreprenorul” a precizat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

În continuarea vizitei de lucru, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a verificat stadiul lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Rădăuți. Și aici, Ministrul Transporturilor a fost mulțumit de modul în care se lucrează, de mobilizarea existentă în șantier. Antreprenorul român a dat asigurări că va respecta termenele contractuale și va realiza lucrări care respectă standardele de calitate.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Ziua Națională s-a încheiat la Paris cu proteste și incidente violente cu Poliția

Mii de persoane au manifestat marți, la Paris, după încheierea ceremoniei și a defilării organizate de Ziua...

Europenii vor ca UE să dispună de un buget mai mare pentru a aborda criza

Majoritatea respondenţilor (56%) unui recent sondaj spun că Uniunea ar trebui să dispună de mai multe fonduri...

Klaus Iohannis, un nou atac la Parlament și PSD

Klaus Iohannis a avut astăzi o nouă ieșire neconstituțională la adresa Parlamentului României, deși într-un stat...

Franța: un 14 iulie marcat de pandemia de Covid-19

Tradiţionalele ceremonii prilejuite de Ziua Națională a Franței au fost, anul acesta, adaptate la criza sanitară prin...