2.1 C
București
duminică, 29 noiembrie

CFR Călători cumpără 100 de trenuri rulate de tip ”Săgeata albastră”

Ministrul Transporturilor anunță noi achiziții pentru CFR Călători. Lucian Șoiva a declarat că se negociază cumpărarea a 100 de trenuri rulate de tip ”Săgeata albastră”. Achiziționarea unor vagoane noi nici nu intră în discuție acum, ministrul afirmând că se poate vorbi despre acest lucru abia peste “doi-trei ani”.
Șova a mai spus că anul viitor va cere bani Guvernului pentru CFR SA, mai exact pentru reparații și întreținere.

”Din păcate, la CFR Călători există un cerc vicios din care nu se poate ieși în situația în care unul din cele mai grave subiecte – anume lipsa de vagoane – va trebui rezolvat. CFR Călători este în negocieri avansate privind obținerea unui contract de leasing operational pentru achiziționarea a 100 de automotoare rulate, de tip ‘Săgeata albastră’, cu două-trei rame, moderne și care consumă puțin. Acestea vor spijini compania, deoarece are piață. Din păcate, pe de altă parte, lipsa acestor vagoane generează un volum de trafic redus din perspectiva numărului de pasageri pe care îi transportă, cu consecințe nefericite privind absorbția de subvenții, pentru că subvenția este raportată la volumul de pasageri”, a declarat ministrul Transporturilor, pentru News.ro.
CFR Călători merge pe pierdere de mai mulți ani. Potrivit sursei citate, compania a avut anul trecut pierderi de 20,1 milioane lei, la o cifră netă de afaceri de 1,97 miliarde lei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW