Miron Cozma vrea la Cotroceni. Candidează la preşedinţie, ,,luceafăr blând’’!

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an. ,,Luceafărul Huilei” va candida ca independent și susține că în curând va începe campania de strângere de semnături,  informează Click.ro, noteaza B1.

„Mi-am depus la Autoritatea Electorală Permanentă actul legal privind candidatura mea la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie 2019. Voi candida independent, chiar dacă sunt preşedintele PSDM. Pentru a-mi putea depune candidatura am nevoie de cel puţin 200.000 de alegători, aşa că voi începe strângerea de semnături şi demararea celorlalte impuneri legale. Vă aştept cu drag, alături de mine, pentru a salva ţara de la dezastru şi a readuce românii acasă”, a anunțat Miron Cozma.

Potrivit art 37 din Constitutie (1), au dreptul de a fi aleşi cetăţenii cu drept de vot care îndeplinesc condiţiile prevăzute în articolul 16 alineatul (3) , dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice, potrivit articolului 40 alineatul (3) .

(2) Candidaţii trebuie să fi împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puţin 23 de ani pentru a fi aleşi în Camera Deputaţilor sau în organele administraţiei publice locale, vârsta de cel puţin 33 de ani pentru a fi aleşi în Senat şi vârsta de cel puţin 35 de ani pentru a fi aleşi în funcţia de Preşedinte al României.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW