1.2 C
București

Misiuni de foc în raioane maritime ale Mării Negre

Aproximativ 500 de militari, şase nave militare şi un elicopter desfăşoară, în perioada 17-20 septembrie, activităţi de instruire în raioane maritime, împreună cu militari din forţele aeriene, acţiuni care fac parte din exerciţiul TOMIS 19.11.II.

Exerciţiul se desfăşoară în zona Capu Midia şi cuprinde misiuni de foc, trageri de luptă executate de militarii din Forţele Navale Române, lansări de rachete sol-aer, executate de militarii din Forţele Aeriene Române, precum şi misiuni de interdicţie maritimă, realizate de către militarii din Forţele Navale Române şi cei de la Garda de Coastă – transmite, într-un comunicat de presă, Statul Major al Forțelor Navale Române.

Gruparea navală care participă la exerciţiul TOMIS 19.11.II este alcătuită din fregata “Regele Ferdinand”, corveta “Contraamiral “Horia Macellariu”, dragoarele maritime “Locotenent Lupu Dinescu” şi “Locotenent Dimitrie Nicolescu”, nava purtătoare de rachete “Lăstunul” şi remorcherul maritim “Viteazul”. De asemenea, la misiuni participă şi un elicopter Puma Naval şi dispozitive mobile de lansare.

Concomitent, în mediul cibernetic, structurile participante desfăşoară misiuni de supraveghere radiotehnică a litoralului românesc şi a raioanelor maritime de tragere, precum şi exerciţii de război electronic.

Exerciţiul tactic TOMIS 19.11.II se înscrie în sfera măsurilor de consolidare a nivelului de reacţie al militarilor români pentru contracararea unor acţiuni ostile în zona litoralului românesc al Mării Negre, contribuind la asigurarea unei posturi robuste de descurajare şi de apărare, la graniţa de est a Alianţei Nord-Atlantice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inspecția Muncii anunță Programul cadru de acțiuni pentru anul 2020

Acțiunile de control desfășurate de Inspecția Muncii în cursul anului 2019, s-au concretizat în următoarele rezultate: numărul...

Mirabela Miron lansează seria conferințelor „Antreprenoriat și Leadership Feminin”

Mirabela Miron, președinte U.G.I.R. Regiunea Nord-Est, organizează o primă conferință despre Antreprenoriat&Leadership Feminin, cu un titlu sugestiv: „Estetica minții feminine”....

Profit și afaceri în creștere pentru service-urile auto

In perioada 2013- 2018 cifra de afaceri inregistrata de unitatile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a inregistrat...

Cum își croiește viitorul politic Vladimir Putin: în primul rând, un guvern nou axat pe relansarea economică

Corespondenții presei străine la Moscova au urmărit cu mare interes ce a vizat de fapt Vladimir Putin prin schimbarea...

TRENDING