luni, 25 mai, 2020
18.9 C
București

Misiuni de foc în raioane maritime ale Mării Negre

Aproximativ 500 de militari, şase nave militare şi un elicopter desfăşoară, în perioada 17-20 septembrie, activităţi de instruire în raioane maritime, împreună cu militari din forţele aeriene, acţiuni care fac parte din exerciţiul TOMIS 19.11.II.

Exerciţiul se desfăşoară în zona Capu Midia şi cuprinde misiuni de foc, trageri de luptă executate de militarii din Forţele Navale Române, lansări de rachete sol-aer, executate de militarii din Forţele Aeriene Române, precum şi misiuni de interdicţie maritimă, realizate de către militarii din Forţele Navale Române şi cei de la Garda de Coastă – transmite, într-un comunicat de presă, Statul Major al Forțelor Navale Române.

Gruparea navală care participă la exerciţiul TOMIS 19.11.II este alcătuită din fregata “Regele Ferdinand”, corveta “Contraamiral “Horia Macellariu”, dragoarele maritime “Locotenent Lupu Dinescu” şi “Locotenent Dimitrie Nicolescu”, nava purtătoare de rachete “Lăstunul” şi remorcherul maritim “Viteazul”. De asemenea, la misiuni participă şi un elicopter Puma Naval şi dispozitive mobile de lansare.

Concomitent, în mediul cibernetic, structurile participante desfăşoară misiuni de supraveghere radiotehnică a litoralului românesc şi a raioanelor maritime de tragere, precum şi exerciţii de război electronic.

Exerciţiul tactic TOMIS 19.11.II se înscrie în sfera măsurilor de consolidare a nivelului de reacţie al militarilor români pentru contracararea unor acţiuni ostile în zona litoralului românesc al Mării Negre, contribuind la asigurarea unei posturi robuste de descurajare şi de apărare, la graniţa de est a Alianţei Nord-Atlantice.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Profesorii, evaluați după morală și online

Profesorii vor fi evaluați de-acum încolo după cum vor ține lecții și vor pune note online, ca...

InspiraTIFF cu Mihnea Măruță, pe TIFF Unlimited. Primul invitat: Cristi Puiu

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de...

Independența Film vine la tine acasă cu Parazit și alte filme premiate cu Palme d’Or

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de...

NASA anunță primul zbor cu astronauți americani la bord al unei rachete SpaceX

Doi astronauți americani vor decola la 27 mai, la bordul unei rachete SpaceX, acesta fiind primul zbor...