Moțiunea a trecut. Guvernul Orban a picat

  • 261 de voturi pentru au fost suficiente pentru a sanctiona Guvernul Ludovic Orban.
  • Urmează consultările de la Cotroceni pentru formarea unui nou cabinet.

Iohannis: Probabil mâine voi anunța propunerea de premier / Eu sunt adeptul anticipatelor

Președintele României, Klaus Iohannis, va convoca partidele parlamentare la o serie de consultări, ce se vor desfășura la Palatul Cotroceni, miercuri, începând cu ora 12:00.

„Moțiunea de cenzură a fost depusă și votată. Acum cred că e momentul să ne gândim un pic ce avem moment în spațiul politic. Vedem, pe de o parte, un guvern liberal, care vine cu foarte mult entuziasm, cu foarte multă energie, pe un val popular pozitiv confirmat de toate sondajele publice, un guvern care vrea să facă reforme, un guvern care vrea să vină cu măsuri pentru România, pentru români, care vrea să vină cu proiecte pentru autostrăzi, spitale, proiecte clare deja bine pregătite pentru a încuraja creșterea economică. Pe scurt, un guvern care vrea să repună România în normalitate.”

„Ce avem de cealaltă parte? O majoritate în esență pesedistă, supărată, frustrată fiindcă a pierdut guvernarea, o majoritate care, evident, se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăți guvernarea de la noi din țară.”, a spus Iohannis.

Orban după căderea Guvernului: „Suntem mândri de ce am făcut”

Premierul Ludovic Orban a declarat după ce Cabinetul său a fost demis ca urmare a adoptării moţiunii de cenzură, că Guvernul cade în picioare.

„Un parlament dominat din forţe retrograde, parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democraţia, a decis căderea Guvernului pe care îl conduc. Guvernul cade în picioare, suntem mândri de ce am făcut în 3 luni. Am reuşit într un timp extrem de scurt să luăm o serie de decizii de impact şi să eliminăm grave erori”, a declarat Ludovic Orban.

„În ciuda minciunilor gogonate ale PSD-ului am aplicat legi importante, am aplicat majorarea salariilor, am crescut salariul minim pe baza unor indicatori economici. Aproape în toate domeniile de activitate am adoptat măsuri cu efecte favorabile. Numai ieri am adoptat 25 de ordonanțe de urgență, fiecare generează efecte benefice pentru România, pentru societate, pentru companii, pentru diferite categorii socio-profesionale”, a adăugat el.

Orban a enumerat deciziile „cu impact benefic asupra românilor” ce au fost adoptate de guvernul său precum: eliminarea supra-accizei, abrogarea recursului compensatoriu, plătirea tuturor datoriilor provocate de guvernările PSD, adoptarea bugetului până în 31 decembrie.

Orban se declară convins că preşedintele Iohannis va dizolva Parlamentul când vor fi îndeplinite condiţiile legale pentru a face acest lucru.

„Procedura de organizare a alegerilor anticipate depinde de dizolvarea Parlamentului. Când se vor îndeplini condiţiile constituţionale pentru dizolvarea Parlamentului şi când preşedintele va dizolva Parlamentul – sunt convins că o va face”

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW