Moţiunea de cenzură, un nou eşec pentru opoziţie

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă a fost dezbătută şi supusă votului joi, în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Pentru înlăturarea guvernului condus de Viorica Dăncilă, PNL, PMP şi USR au nevoie de 233 de voturi. În prezent, opoziţia numără 145 de parlamentari, în timp ce coaliţia PSD-ALDE are 248 de parlamentari. La şedinţa din Parlament a participat şi premierul Viorica Dăncilă.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că șansele să treacă o moțiune de cenzură sunt mici din simplul motiv că Opoziția e, evident, în minoritate. Totuși, acesta este singurul demers constituțional pe care îl are Opoziția împotriva acestei guvernări, potrivit B1 TV.

„Oamenii trebuie să ştie că moțiunile inițiate de opoziţie au rareori șanse de a fi adoptate. Pe de altă parte, e obligația PNL și a reprezentanților celorlalte partide din Opoziție să apeleze la unicul demers constituțional democratic pe care îl are pentru a pune punct acestei guvernări. Facem ce trebuie, avem motive suficiente, populația sprijină demersul nostru, aproape 85 la sută din cetățeni cred că România se duce într-o direcție greșită. Am negociat de 2 luni cu zeci și sute de parlamentari din majoritatea guvernamentală. La ora actuală conducerea PSD și ALDE nu mai are încredere în parlamentarii pe care îi conduce și nu-i lasă să voteze. Părerea mea e că cine nu votează e fie mai prost decât Dăncilă, mai ticălos decât Dragnea și mai nesimțit decât Tăriceanu”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24, citat de B1TV .

Kelemen Hunor, către opoziţie: ,,Când vine vremea moţiunii de cenzură din sesiunea de primăvară, să nu vă prindă iar nepregătiţi’’

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, în Parlament, că Opoziţia nu are un program alternativ de guvernare sau un premier asumat, notează Agerpres.

„Vin cu o propunere provocatoare. Nu aţi reuşit să produceţi un program alternativ de guvernare în doi ani şi vă propun să pregătim împreună. Dar, ca să nu vă uitaţi strâmb şi geloşi unii la alţii, facem sub coordonarea noastră. Vom pregăti un document în februarie, martie, aprilie, când doriţi dumneavoastră. Aşa, când vine vremea moţiunii de cenzură din sesiunea de primăvară, să nu vă prindă iar nepregătiţi. Şi dacă nu veţi avea un nume de premier (…) vă vom propune noi la momentul potrivit. Poate aşa va creşte şansa dumneavoastră de a prelua guvernarea”, a declarat Kelemen Hunor.

De asemenea, liderii din Opoziţie au fost ironizaţi şi de premierul Viorica Dăncilă, care i-a întrebat dacă şi-au propus să piardă şi următoarele alegeri.

„V-aţi propus deja să pierdeţi alegerile viitoare? (…) Le spuneţi românilor că alternativa dumneavoastră de guvernare e de a opri majorările de venituri pe care noi le-am programat în anii următori şi chiar de a tăia pensiile şi salariile ca să vă încadraţi în buget”, a arătat Dăncilă, de la tribuna Parlamentului, în cadrul şedinţei în care e dezbătută moţiunea de cenzură.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW