8.6 C
București
miercuri, 21 aprilie

NATO: Retragerea americană precipitată din Afganistan „va avea un preț considerabil”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat marți, 17 noiembrie, că o plecare precipitată din Afganistan, până la Crăciun, ar putea să coste foarte scump, subliniind că dacă Alianța Atlantică părăseşte Afganistanul, o astfel de operațiune trebuie să aibă loc în manieră coordonată. Deși a evitat să critice expres Statele Unite sau pe președintele Donald Trump, remarcile lui Stoltenberg privind retragerea unora din militarii din Afganistan și Irak sunt interpretate de analiști politici drept „un avertisment clar la adresa președintelui înfrânt în alegeri”. Jens Stoltenberg a subliniat că de aproape 20 de ani trupele țărilor NATO se află în țările respective pentru a susține Statele Unite după catastrofalul atac terorist din 11 septembrie. Din sutele de mii de militari care au participat la aceste misiuni, a ținut să reamintească secretarul general al NATO, peste o mie au plătit cu viața. În plus, mai bine de jumătate din cei 12.000 soldați aflați actualmente în zona respectivă sunt „forțe neamericane”, membri ai armatelor aliate care combat alături de trupele americane. NATO s-a angajat să susțină forțele afgane până în 2024, a subliniat de asemenea Stoltenberg și dacă pleacă înainte de acest termen, în manieră necoordonată, Afganistanul „riscă să redevină o bază pentru teroriștii internaționali” și grupul „Statul Islamic și-ar putea reface în Afganistan «califatul terorii» pierdut în Siria și Irak „.

By Kjetil Ree – File:Jens Stoltenberg 2009-06-03 (bilde 01).JPG, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7835228

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. AFGANISTAN 10/24 GESU CRISTO 10, ELIA 10, ELIAS TISBITA 24; Afganistan 19 ILIE Tisbitul 19; AF.GAN.IST.AN. AF-Fruntea, GAN-Gena, IST-Tisbitul, AN-Ani. Anii la gena din fruntea lui Tisbitul (2004-2070). Gena = invataturi ceresti despre infaptuirea Creationismului din Casa Raiului dintre anii 2004-2070.
    24 e numele meu ca indicator in limba spaniola. USA si NATO producatori de heroina si cocaina. 24=anul 2004 al uciderii fratilor mei nevinovati, Sfintii Prooroci Enoh si Elisei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW