Implementarea unui sistem de management al calității cu ajutorul Isostandard organism de certificare aduce beneficii enorme pentru organizația ta.
Creșterea satisfacției clienților, reducerea reclamațiilor, optimizarea costurilor, responsabilități clare și coordonate și competitivitate sunt doar câteva dintre avantajele pe care le aduce cu sine un sistem funcțional de management al calității.
IsoStandard este un organism național de certificare sisteme de management: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 45001, ISO 22000 sau ISO 27001.
Care sunt avantajele unui sistem de management al calității?
O certificare de acest gen va duce la o creștere a valorii de piață, satisfacția clienților și motivația angajaților, precum și o creștere a securității juridice, a profitabilității și a competitivității. Procesele interne sunt, de asemenea, îmbunătățite fundamental și durabil.
Optimizarea resurselor și potențialului tău are, de asemenea, un efect pozitiv asupra companiei tale și duce la o reducere a ratelor și costurilor de eroare.
Datorită orientării sale către proces, este platforma de integrare ideală pentru gestionarea cu succes a cerințelor în domeniile calității, mediului, sănătății și securității la locul de muncă, responsabilității sociale (CSR), riscului și standardului industrial care îți este relevant.
Cu managementul calității, vei putea să îndeplinești mai bine cerințele, să faci față provocărilor precum schimbarea accelerată și globalizarea și să oferi servicii asigurate de calitate. Prin urmare, este prea logic ca standardul de management al calității să fie cel mai utilizat standard ISO din lume. Peste un milion de organizații din întreaga lume sunt deja certificate conform ISO 9001.
Ce cerințe conține standardul?
Cerințele ISO 9001 încep în a patra secțiune a standardului și includ contextul organizării, conducerii, planificării, sprijinului, funcționării, evaluării performanței și îmbunătățirii.
Contextul organizației necesită ca organizația să se evalueze pe ea însăși și contextul acesteia. Există diferite influențe interne și externe asupra organizației. Trebuie definit modul în care acestea se reflectă în sistemul de management al calității și modul în care acestea afectează cultura corporativă, obiectivele, produsele, procesele, piețele, clienții sau furnizorii.
Valorile, cultura, performanța și cunoștințele unei organizații sunt înțelese ca un context intern. Piața muncii, concurenții, legile sau situația actuală a pieței sunt exemple de context extern. Părțile interesate – adică părțile interesate – precum clienții, proprietarii, angajații și furnizorii sunt acele persoane și părțile interesate care au o anumită pretenție asupra organizației.
A șasea secțiune a ISO 9001: 2015 se referă la planificare pentru sistemul de management al calității. Pentru a planifica cu previziune, cu atenție și pe termen lung, este important să se ia în considerare posibilele influențe, dar și riscurile și oportunitățile și să se definească măsuri pentru atingerea obiectivelor de calitate. Aceste obiective trebuie să fie documentate, implementate, monitorizate și evaluate pentru eficacitatea lor. Această gândire bazată pe risc este esențială pentru planificare, ar trebui să afecteze întreaga organizație și să fie ancorată în management. Desigur, planurile se pot schimba și ele. Modificările pot fi necesare din cauza unui nou mediu, a unui rezultat de audit, a unei revizuiri a managementului sau a îmbunătățirilor identificate. Dacă se vor face modificări la sistemul de management al calității, acestea trebuie implementate într-un mod planificat.
Pentru a opera corect procesele și pentru a putea produce sau furniza produsele și serviciile în conformitate cu cerințele, sunt necesare cunoștințe specifice. Aceste cunoștințe trebuie să fie constatate și puse la dispoziție într-o măsură suficientă și actualizate.
Competența oamenilor – adică capacitatea de a aplica cunoștințe și abilități pentru a obține rezultatele dorite – trebuie să fie prezentă și într-o organizație. Se recomandă nu doar să fie analizate competențele tehnice, ci și competențele personale, abilitățile de activitate și implementare, precum și abilitățile sociale și de comunicare.
În plus față de termenii resurse și competență, ISO 9001 este, de asemenea, dedicat termenului de conștientizare. Conștientizarea în sensul ISO 9001 este o atitudine de lucru care asigură faptul că persoanele responsabile pentru politica de calitate sunt conștiente de obiectivele relevante de calitate și de contribuția lor la eficiența sistemului de management al calității.
Cerințele pentru produse și servicii trebuie stabilite și specificate prin comunicarea cu clientul, printre altele. Pentru a face acest lucru, se determină mai întâi ce cerințe trebuie îndeplinite, apoi acestea sunt verificate și orice modificări sunt înregistrate sub formă de informații documentate.
Dacă procesele, produsele sau serviciile sunt furnizate extern, acestea trebuie să îndeplinească, desigur, și cerințele. Furnizorii trebuie selectați, monitorizați și informați în mod adecvat în conformitate cu criteriile definite.
Producția și furnizarea de servicii trebuie să aibă loc în condiții controlate, adică întotdeauna cu aceeași calitate bună și fără întreruperi, rezultatele proceselor trebuie marcate și starea testului trebuie să fie recunoscută.
Isostandard, acreditat internațional in UK, este organism național de certificare a sistemelor de management ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ISO 27001 sau ISO 22000. Compania respectă cele mai înalte nivele de exigență de pe piața românească iar certificarea este lină, rapidă și la cele mai mici prețuri din România.
Certificare ISO (Agenție de certificare) adresa: Șoseaua Giurgiului 1, București – Telefon 0728 522 552