Amenajarea holului: 5 sfaturi practice

De multe ori amenajarea holului este neglijată de către proprietari, deoarece aceștia preferă să investească o mare parte din buget pentru decorarea celorlalte camere. Însă, holul este prima încăpere prin care pătrunzi într-o locuință, așa că este important ca acest spațiu să arate bine, atunci când îți întâmpini musafirii. Așa că îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, astfel încât să te bucuri de un décor chic, dar practic, în holul casei tale.

Alege piese de mobilier practice

Holurile sunt în general destul de mici și înguste, așa că trebuie să profiți din plin de spațiul pe care îl ai la dispoziție, într-un mod cât mai eficient. Nu încerca să aglomerezi spațiul din hol cu prea multe piese de mobilier. Dimpotrivă, optează doar pentru câteva corpuri de mobilier, care să îmbine atât aspectul practic, cât și pe cel estetic.

În cazul în care ai un hol larg, poți alege un dulap mai mare, care ar putea fi un spațiu excelent de depozitare, pentru toate accesoriile pe care le ai. Optează pentru un dulap cu rafturi și cu bară pentru umerașe, care să îți permită să depozitezi atât haine, cât și alte piese de dimensiuni mai mari. Iar dacă acesta are și o oglindă încorporată, atunci ai făcut o alegere perfectă, pentru că te vei putea aranja în ea, chiar înainte de a ieși din casă.

În schimb, dacă spațiul din hol este destul de restrâns, ar fi indicat să optezi pentru un cuier suspendat. Acesta poate fi așezat atât pe ușă, cât și pe perete.

Nu uita de pantofar, care este o piesă special concepută pentru a depozita perechile de încălțăminte într-un mod cât mai organizat. Prevăzută cu mai multe rafturi, o astfel de piesă de mobilier poate stoca și 15 pereche de încălțăminte.

Folosește corpuri de iluminat

În general, holurile nu au parte de lumină naturală, așa că poți compensa acest lucru cu ajutorul unor corpuri de iluminat. Dacă ai un hol lung poți să montezi mai multe aplice sau spoturi de-a lungul tavanului. Iar dacă ai un hol mai mare, poți amplasa un lampadar direct pe podea, sau o veioză pe o consolă.

Decorează pereții de pe hol

Holurile dintr-un apartament nu sunt foarte spațioase, așa că nu ar fi indicat să le aglomerezi cu prea multe accesorii decorative. Însă, poți oferi personalitate întregului spațiu, alegând un tapet original. Acum există o mulțime de modele, așa că poți alege orice culoare sau imprimeu, care se potrivește cu design-ul casei tale. În general, un tapet cu pattern orizontal, va face ca spațiul să pară mai lung, în timp ce unul cu linii verticale va da înălțime camerei. 

Iar dacă nu vrei să folosești un tapet, sunt o mulțime de moduri de a încorpora obiecte decorative în amenajarea unui hol. Poți alege decorațiuni pentru perete, cum ar fi o serie de tablouri canvas de calitate, rame foto, ceasuri sau sfeșnice. De asemenea, pe rafturile libere de pe hol poți așeza vaze, suporturi pentru lumânări, sau diferite obiecte care îți reflectă personalitatea.

Alege culori deschise pentru amenajarea holului

Culorile pe care le alegi pentru amenajarea holului trebuie să facă încăperea să pară mai spațioasă și mai luminoasă. Tocmai de aceea, folosirea unor tonuri închise, într-un hol mic, ar trebui evitată. Dacă vrei să creezi o atmosferă familiară și să ai sentimentul că ești într-adevăr acasă de fiecare dată când te afli în holul propriei locuințe, atunci te poți orienta către tonuri discrete de galben, bej, sau roz. 

Schimbă atmosfera cu ajutorul unor plante

Dacă ai un hol lat, poți profita de spațiul liber rămas pentru a amplasa câteva ghivece mai voluminoase, în care poți planta diverse flori, rezistente într-un mediu întunecat. De asemenea, poți folosi câteva vaze interesante în care să păstrezi plante artificiale, pentru un plus decorativ. 

Așadar, cu puțină creativitate, poți transforma holul de la intrarea în casă într-un loc extrem de primitor, cu ajutorul unui decor plin de personalitate. Ține cont de sugestiile pe care ți le-am oferit și amenajeaza-ti holul într-un mod cât mai inedit, astfel încât să-i surprinzi plăcut pe toți cei care te vor vizita.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW