Nici Biserica Catolică nu vrea educație sexuală obligatorie în școli

După Biserica Ortodoxă Română, care a anunțat că a militat pentru caracterul opţional al acestor ore, și Biserica Catolică a transmis un comunicat în care solicită același lucru.

Astfel, Biserica Catolică spune că „o astfel de modificare ar fi presupus o consultare prealabilă cu toți factorii sociali implicați în elaborarea de programe de sănătate și de educație, între care se află și Biserica. Ea are competența și obligația morală de a se exprima asupra (conținutului) acestui tip de educație.”

Mai mult, „obligativitatea orelor de educație sexuală reprezintă o încălcare a drepturilor părinților – garantate de Constituția României și de legi, precum Legea 272/2004 – de a decide oportunitatea și modalitatea ținerii unor astfel de cursuri. Părinții sunt, în fond, primii responsabili de educația copiilor lor. Prin urmare, numai la cererea lor și respectându-se principiile moral-religioase ale acestora, școala le poate pune la dispoziție astfel de cursuri.”

În final, Biserica Catolică atrage atenția că „aceste ore de educație sexuală trebuie să aibă un caracter opțional, iar pentru a participa la ele, părinții să-și dea acordul scris pentru fiecare copil în parte.”

Pe 3 aprilie, Iohannis a promulgat Legea nr. 45/3.04.2020, care prevede obligativitatea organizării în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, a unor programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW