Niciun semn de declin al epidemiei cu coronavirus: 1.483 decese în provincia Hubei și peste 64.600 de contaminați la nivel continental

Ultimul bilanț de vineri dimineață al victimelor coronavirusului în China continentală îngrijorează nu doar autoritățile de la Beijing. Cu cele alte 116 decese înregistrate în ultimele 24 de ore, numărul morților în provincia Hubei a ajuns la 1483, iar cel al contaminaţilor la nivelul Chinei continentale este deja de 64.600.

Surse guvernamentale au confirmat moartea a șase membri ai personalului angajat în îngrijirea bolnavilor de pneumonie virală.

Panică în Vietnam

Agențiile internaționale de presă anunță că, în Vietnam, comuna Son Loi din apropierea Hanoiului a fost plasată în totalitate în carantină începând de joi, 13 februarie, după descoperirea mai multor cazuri de persoane contaminate cu coronavirus; Ministerul Sănătății a luat această măsură având în vedere că în această comună cu 10.000 locuitori au fost identificați deja 11 contaminați. Epidemia în această comună pare să fi fost declanșată după sosirea unei femei care făcuse o deplasare în scop profesional la Wuhan. Posturi de control au fost instalate la punctele de intrare în comuna respectivă. Echipe de agenți în costume de protecţie au început operațiuni de dezinfectare chimică în provincia respectivă în încercarea de a opri extinderea contaminării.

Guvernul vietnamez a adoptat o serie de măsuri și la nivel național. La Hanoi și Ho Și Min, în nordul și centrul țării, mai multe clădiri au fost transformate în spitale și centre de carantină. Zborurile avioanelor și trasportul feroviar spre și din China au fost întrerupte. Nu se mai dau vize turistice cetățenilor chinezi sau străinilor care au călătorit în China în ultimele două săptămâni;

Statele Unite reproșează Beijingului „lipsa de transparență”

“Este oare sincer cu noi Biroul Politic al PC Chinez?”, s-a întrebat joi, într-o declarație de presă Larry Kudlow, principalul consilier economic al lui Donald Trump. El și-a exprimat, în context, regretul că Beijingul a refuzat propunerea insistentă a Washingtonului de a trimite experți americani în China.

Cei 181 francezi repatriaţi de la Wuhan ies din carantină

Primii francezi repatriați din Wuhan și-au recuperat libertatea totală vineri, sub garanția că nu sunt contaminați. Ei s-au aflat peste două săptămâni într-un centru de vacanță situat la circa 30 km de Marseille. Curse aeriene, autobuze speciale au fost prevăzute pentru transportarea la domiciliile lor cei ce s-au aflat în carantină și sunt declarați necontaminaţi.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW