miercuri, 27 mai, 2020
10.8 C
București

Nivelul de risc al coronavirusului în UE a avansat de la “moderat” la “ridicat”

Centrul european pentru prevenirea și controlul maladiilor (ECDC) a anunțat luni, 2 martie, că nivelul de risc al virusului ucigaș pentru resortisanții Uniunii Europene a crescut de la “moderat” la “ridicat”.

Cu alte cuvinte, a precizat doamna Von der Leyen, președinta Comisiei Europene, într-o conferință de presă la Bruxelles, “virusul continuă să se propage”.

Acțiune concertată a miniștrilor de Finanțe ai G7 și ai Eurogrupului

Miniștrii de Finanțe ai țărilor membre ale G7 și cei ai Eurogrupului se vor întreține în cursul acestei săptămâni “pentru a-și coordona răspunsurile” în fața impactului epidemiei cu coronavirus asupra creșterii economice mondiale, a anunțat luni ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire. Săptămâna aceasta, a declarat domnia sa la postul de televiziune francez France2, va avea loc mai întâi o reuniune prin telefon – pentru a se evita deplasările – a miniștrilor de Finanțe ai țărilor G7 ”pentru coordonarea răspunsurilor lor”, după ce în prealabil s-a întreținut cu omologul american Steven Mnuchin, a cărui țară asigura președinția, anul acesta, a grupului celor șapte state cele mai bogate ale lumii (Germania, Canada, Statele Unite, Franța, Italia, Japonia și Regatul Unit).

Potrivit lui Le Maire, în următoarele zile va avea loc, de asemenea, o reuniune a miniştrilor de Finanțe ai zonei euro (Eurogrupul) având același scop, coordonarea reacției în fața efectelor dezastruoase ale epidemiei cu virusul ucigaș. Președintele Eurogrupului, portughezul Mario Centeno, a anunțat deja că reuniunea miniștrilor de Finanțe ai țărilor zonei euro va avea loc miercuri, tot prin telefon.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...