-4.1 C
București
miercuri, 20 ianuarie

Nou record al contaminaţilor cu Covid-19 în Statele Unite

Statele Unite au înregistrat vineri, pentru a treia zi consecutiv, un record de noi cazuri de infectați cu Covid-19, a anunțat universitatea Johns Hopkins. Este vorba de 77.738 noi infectați în ultimele 24 ore, mărind bilanțul contaminaţilor din Statele Unite până la 3,64 milioane, iar pe cel al morților la 139.128, din care 927 în ultimele 24 ore.

După cum se știe deja, de mai multe săptămâni, Statele Unite sunt lovite de un uriaș val de noi infectați cu virusul ucigaș, în special în sudul și vestul țării. În California, autoritățile sanitare de la Los Angeles au raportat vineri, doar într-o zi, 4.500 noi cazuri de infectați.

În Florida, peste 315.000 locuitori erau sâmbătă dimineață declarați contaminați cu Covid-19. Un studiu citat de RFI sâmbătă dimineață arată că cel puțin 31% dintre copiii zonei (o treime) au fost testați pozitiv cu Covid-19, mulți dintre ei având deja simptomele bolii. În statele federale California și Mississippi s-au înregistrat de asemenea astfel de cazuri de contaminare de până la 10% din totalul tinerilor cu vârste sub 18 ani.

Această ultimă informație repune în discuție teoriile de la începutul pandemiei potrivit cărora persoanele sub 18 ani ar fi ocolite de Covid-19. O pronunțată îngrijorare provoacă specialiștilor situația din Florida și alte zone, unde victime ale Covid-19 sunt din ce în ce mai numeroase în rândul copiilor, cărora virusul, dacă nu-i ucid, le lasă sechele pulmonare de lungă durată. Acesta a devenit un subiect de cercetare mai intensă și chiar prioritară din partea epidemiologilor din instituțiile de specialitate ale statului. În plus, elucidarea propagării coronavirusului și la copii, repune în discuție ideea redeschiderii școlilor în toamnă, în Statele Unite.

Restabilirea restricțiilor anti-Covid în Catalonia

Aproape 4 milioane de locuitori ai Barcelonei sunt chemați, începând de vinerea trecută, de către guvernul regional catalan să “stea acasă”, cu excepția deplasărilor pentru procurarea produselor de primă necesitate. O măsură reactualizată după ce a fost semnalată apariția a noi cazuri de infectare cu Covid-19. Autoritățile regionale au decis de asemenea închiderea cinematografelor, a teatrelor, discotecilor, interzicerea reuniunilor cu participarea a mai mult de 10 persoane, a vizitelor în casele de bătrâni și limitarea capacității de primire până la 50% în baruri și restaurante. Sunt în continuare obligatorii măștile de protecție și regulie sanitare adecvate blocării răspândirii coronavirusului. Concomitent, începând din 15 iulie, locuitorii orașului catalan Lerida și ai comunelor înconjurătoare, respectiv circa 250 000 persoane, sunt obligați “să rămână acasă”.

Al 7-lea ministru bolivian contaminat cu coronavirus

O treime din membrii guvernului Boliviei au fost testați pozitiv cu Covid-19 în cursul lunii iulie, începând cu președinta interimară a țării, Jeanine Añez.

Star de la Bollywood și fiica sa, urgent spitalizate

Superstarul de la Bollywood, fosta Miss Monde 1984 Aishwarya Rai Bachchan, a fost testată pozitiv împreună cu fiica sa și internate la un spital din Bombay. Ziarul “Times of India” informează că cele două infectate au rămas inițial izolate la domiciliu dar după o săptămână au începu să aibă dificultăți de respirație. În cariera cinematografică, Aishwarya Rai Bachchan a intrat abia în 1990, făcându-și apoi apariția pe covorul roșu al mai multor festivaluri cinematografice, inclusiv cel de la Cannes.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW