American Airlines ar putea concedia până la 25.000 salariați

American Airlines ar putea fi constrânsă să se despartă, în luna octombrie, de 29% din efectivele sale de angajați din cauza mult prea lentei reveniri la normal a transportului aerian, provocată de criza Covid-19. Veniturile companiei au scăzut în iunie cu 80% față de anul precedent.

Într-o scrisoare adresată angajaților, directorul general al companiei, Doug Parker, și responsabilul operațiunilor, Robert Isom, au explicat că, din păcate, așteptările lor ca traficul aerian să se redreseze după o eventuală calmare a pandemiei sunt zadarnice, fiind astfel obligați să recurgă la concedieri. Veniturile din transportul aerian s-au diminuat în luna iunie cu 80% față de anul precedent. În plus, au adăugat ei, ca urmare a creșterii numărului contaminaţilor cu coronavirus și a măsurilor preventive luate de numeroase state, cererile pentru transport aerian sunt în continuare pe cale de a se reduce, pasagerii sunt tot mai reticenți de a rămâne mult timp în spații închise. American Airlaines, care are în total 130.000 angajați, a anunțat la începutul lunii iulie că se așteaptă să aibă, în toamnă, un plus de peste 20.000 salariați față de necesarul impus de activitate. Conducerea companiei a informat că va începe deja trimiterea de preavize unor salariați vizați pentru concediere, de la piloți până la personalul de întreținere.

Este posibil, totuși, ca unii salariați să scape de concediere, după ce ansamblul companiilor aeriene americane a beneficiat recent de suma de 25 miliarde de dolari vărsați de guvern pentru a le ajuta să facă față scăderii catastrofale a achizițiilor de bilete în perioada pandemiei. Compania s-a angajat să nu procedeze la suprimarea locurilor de muncă până la 30 septembrie.

Săptămâna trecută, și United Airlines a anunțat că ar putea concedia până la 36.000 angajați (45% din efectivul american al companiei). Delta Airline se consideră avantajată de faptul că ar putea evita concedierile întrucât 17.000 salariați și-au anunțat plecarea voluntară.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW