9.1 C
București

Noua ambasadoare a Chinei a sosit la București. Jiang Yu: „China și România s-au respectat reciproc și s-au tratat cu egalitate”

Jiang Yu a sosit la București pentru a-și începe mandatul de ambasador al Chinei în România. Într-un mesaj postat pe site-ul ambasadei, Jiang Yu a descris cele două țări ca fiind parteneri adevărați.

“În decursul celor 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, China și România s-au respectat reciproc și s-au tratat cu egalitate, iar relațiile bilaterale cunosc o tendinţă de dezvoltare continuă în noua eră”, a subliniat ambasadoarea. De altfel, ea și-a manifestat încrederea că relația China-România va trece la un nivel superior.

Jiang Yu a intrat în 1987 în Administrația pentru Deservirea Corpului Diplomatic, subordonată Ministerului de Externe, informează chinaro.ro.

În 1992, a fost trimisă la Misiunea Permanentă a Chinei pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite, iar din 2002 a început să lucreze în Oficiul Comisarului MAE la HKSAR, în calitate de consilier. În 2006 a fost numită în funcția de director general adjunct al Departamentului de Informații, devenind totodată și purtătoare de cuvânt a ministerului. În 2012, s-a întors la Hong Kong în calitate de Comisar adjunct al Oficiul Comisarului MAE la HKSAR, iar în 2015, a fost numită ambasadoare extraordinară şi plenipotenţiară a Chinei în Albania.

Viab1

1 COMENTARIU

  1. Competenta si potenta Chinei in drumuri si mijloace de transport
    este deosebita. Tinand cont si de obligatiile Romaniei fata de UE si NATO putem sa beneficiem de oferta chinezilor de a investi in Romania. Romania are si va avea produse alimentare pe care le putem exporta in China si cu care putem sa platim investitiile chineze in Romania . AVEM NEVOIE DE LIDERI POLITICI ROMANI CU MINTI LUMINATE , CU VIZIUNE FUTUROLOGICA , CU DRAGOSTE FATA DE TARA SI DE NATIE SI TOTUL VA FI BINE. COMPETITIA INTERNATIONALA IN PROCESUL GLOBALIZARII SI CENYRALIZARII PUTERII ESTE FOARTE INVERSUNATA, BATALIA PENTRU UN LOC MAI SPRE VARFUL PIRAMIDEI MONDIALE ESTE DEOSEBITA . CA URMARE , ROMANIA ARE NEVOIE DE LIDERI POLITICI COMPETENTI, CURAJOSI SI ROMANI ADEVARATI. LIDERII MONDIALI AU CREIONAT VIITORUL SI, VREM SAU NU VREM , LUMEA SE SCHIMBA .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Inspecția Muncii anunță Programul cadru de acțiuni pentru anul 2020

Acțiunile de control desfășurate de Inspecția Muncii în cursul anului 2019, s-au concretizat în următoarele rezultate: numărul...

Mirabela Miron lansează seria conferințelor „Antreprenoriat și Leadership Feminin”

Mirabela Miron, președinte U.G.I.R. Regiunea Nord-Est, organizează o primă conferință despre Antreprenoriat&Leadership Feminin, cu un titlu sugestiv: „Estetica minții feminine”....

Profit și afaceri în creștere pentru service-urile auto

In perioada 2013- 2018 cifra de afaceri inregistrata de unitatile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a inregistrat...

Cum își croiește viitorul politic Vladimir Putin: în primul rând, un guvern nou axat pe relansarea economică

Corespondenții presei străine la Moscova au urmărit cu mare interes ce a vizat de fapt Vladimir Putin prin schimbarea...

TRENDING