Noul guvern al Republicii Moldova a depus jurământul în fața președintei țării, Maia Sandu

Noul guvern al Republicii Moldova condus de primul ministru Natalia Gaviliţa a depus vineri jurământul în fața președintei țării, Maia Sandu, după ce primise un vot de încredere în Parlament. Dna Maia Sandu a cerut și cu acest prilej noului guvern să fie la înălțimea așteptărilor alegătorilor moldoveni. “Eu vă voi susține, parlamentul vă va susține, dar important este să aveți sprijinul cetățenilor”, a subliniat șefa statului moldovean. În opinia domniei sale, “pentru a fi alături de cetățeni, comunicați cu ei și orice decizie pe care o veți lua va trebui să corespundă intereselor cetățenilor”.

Premierul Natalia Gavriliţa, care deține și funcția de vicepreședintă a partidului la putere, PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate), condus de Maia Sandu, majoritar începând din 2019, a promis că guvernul pe care-l conduce “va acționa cu abnegație și fermitate pentru debarasarea instituțiilor de stat de hoți și corupți, astfel încât instituțiile de stat să lucreze pentru salvarea intereselor cetățenilor”. Dna premier a mai spus că guvernul său, alcătuit dintr-o echipă de profesioniști integri și bine intenționați, este gata să pună în practică viziunea transformării țării formulată de șefa statului, Maia Sandu, cu prilejul alegerilor prezidențiale din 2020 și de către PAS cu prilejul alegerilor legislative de la 11 iulie.

Reamintim că Natalia Gavriliţa și guvernul său au primit tot vineri votul de încredere al parlamentului. Noul guvern este compus din patru vicepremieri și 13 miniștri. Doi vicepremieri dețin și funcții de miniștri.


- PROMO - img

2 COMENTARII

  1. – Cat de mult mi-ar placea, ca doua muieri sa demonstreaze mai mult decat … “izmenele’n bat” din dreapta/stanga Prutului !

  2. “Izmenele’n bat” se dovedira a fi nevolnice … si de-a drepata si de-a stanga Prutului !
    Di ti fasi ca nu prisepi (stii tu, care), insemna ca isti cam chior/ori chioreala ti paste !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW