luni, 6 aprilie, 2020
15 C
București

Nu mai sunt bani de PENSII! Până când se mai fac plăţile

Deputatul brăilean, Pro România, Emilia Meiroşu trage un semnal de alarmă cu privire la banii de pensii, din ce în ce mai greu de procurat de către executiv. 

Într-un comunicat de presă, Emilia Meiroşu, susţine că Guvernul Dăncilă-Dragnea vrea să meargă mai departe cu legea pensiilor, o lege foarte importantă deşi cuprinde multe aspecte care nu sunt în favoarea cetăţenilor, scrie Obiectiv de Brăila.

“Legea pensiilor trebuie să intre în vigoare, cu toate majorările, de la 1 ianuarie 2019, nu trebuie să aşteptăm până în anul 2021! Trebuie să fim corecţi cu cei peste 5 milioane de pensionari şi să beneficieze de măriri cât mai curând posibil. Dacă sunt bani la buget, de ce trebuie să aşteptăm până în 2021? Tocmai de aceea, colegii deputaţi din PRO România au depus un amendament pentru ca toate majorările prevăzute de lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019”, declară Meiroşu, liderul PRO România Brăila.

“Cetăţenii au nevoie de majorări în prezent, pentru că acum sunt creşteri de preţuri. Deja se vorbeşte despre o creştere cu 30% la produsele de bază în decembrie 2018, comparativ cu anul trecut! În cazul în care Guvernul Dăncilă-Dragnea nu face tot posibilul pentru ca toate majorările promise de legea pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, există un singur motiv: nu sunt bani! Aşadar, legea pensiilor este o MINCIUNĂ, praf în ochii pensionarilor!”, punctează deputatul Pro România.

Pro România pune la grea încercare tandemul PSD-ALDE  propunând şi o soluţie: suspendarea pentru 1 an a subvenţiei primite de partide şi utilizarea fondurilor pentru plata pensiilor.

“PSD a primit doar în luna septembrie 35 de milioane de lei, iar PNL – 16 milioane. Suma totală pentru 2018 plătită partidelor este de 190 de milioane de lei. Nu mai puţin de 300.000 de pensii minime ar fi putut fi acordate din această sumă”, argumentează Emilia Meiroşu, vicepreşedinte al PRO România, subliniind încă o dată că

“Dacă sunt bani, majorările să fie aplicate de la 1 ianuarie 2019. Dacă nu sunt bani, să nu mai fie minţiţi pensionarii!”.

Viab1

4 COMENTARII

  1. O idee de cacat, care a fost vehiculata si acum cateva luni . Pensiile au crescut cu 10% in iulie 2018, la 1100lei punctul de pensie!.Nu cred ca e posibil si nici normal ca punctul de pensie sa creasca din 6 in 6 luni!

  2. Va rog sa nu publicați cele ce scriu pentru sunt mulțumit de pensia actuala si cea din 2021 . Pana atunci vor muți Peste 200 mii de pensionari deci vor fi bani . DECE cotizația mea de pensionare din perioada 70-90 sa volatilizat ? Ați uitat ? Dupa distrugerea zecilor de mii de întreprinderi cauzate de politica revoluționarilor ( foști comunisti – trădători ) primul ministru de atunci ( pulover pe gâtul scurt) declara ca industri romaneasca este un morman de fier vechi . Oamenii ce lucrau au fost pensionați forțat + militarii , milițienii si fosta securitate plus ce sa furat . Din 5 lucrători ce cotizau pentru un pensionar in 1989 sa ajuns acum la 3 pensionari platiti de un lucrător . De unde bani ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

S-a prelungit starea de urgență cu încă o lună

Klaus Iohannis a declarat, luni, că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență în România. Aceasta a fost...

80 de angajați pe ambulanță confirmați pozitiv cu COVID-19

Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” monitorizează zilnic evoluţia extinderii pandemiei COVID-19 în rândurile angajaţilor din Serviciile Publice de...

Minunata lume nouă

În 16 martie președintele Iohannis a emis decretul 196 prin care s-a recunoscut intrarea României în rândul...

România a depășit 4.000 de persoane infectate cu noul coronavirus

Până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu...

TRENDING

Frans Timmermans, ”spitzenkandidatul” socialiștilor europeni

Congresul Partidului Socialiștilor Europeni, organizat la Lisabona,...