3.1 C
București
sâmbătă, 23 ianuarie

Numărul de locuri la creșele din sectorul 1 a scăzut la 512

Toate cele cinci creșe aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 se redeschid pentru copii, începând de luni, 22 iunie 2020.

Este vorba despre Centrul Româno-Danez pentru Educație Integrată (Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17), Complexul Social de Servicii Vrancei (Strada Vrancei nr. 9A), Complexul Social de Servicii Sfântul Nicolae (Strada Dobrogeanu Gherea nr. 74), Complexul Social de Servicii Sfântul Andrei (Strada Cosmești nr. 15) și Complexul de Servicii Sociale Jiului (Strada Pajurei nr. 2C).

Care este procedura de înscriere și cine are prioritate?

Părinții care doresc să-și înscrie micuții la creșă trebuie să transmită, până vineri, 19 iunie 2020, o cerere în acest sens,  pe adresa de e-mail: prevenireabandon@dgaspc-sectorul1.ro sau să o depună la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17, însoțită de adeverințe de la locul de muncă. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 021.223.41.95.

Pentru respectarea ordinului pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, Primăria Sectorului 1 poate pune la dispoziția părinților doar 80% din totalul locurilor la creșă, adică 512 locuri dintr-un total de 640 în cele cinci creșe pe care le administrează.

În situația în care sunt înregistrate peste 80% cereri de revenire din capacitatea unui centru, sunt stabilite criterii de eligibilitate ale copiilor care vor beneficia de servicii la reluarea activității la centrele de zi de tip creșă, pe perioada vacanței de vară 2020.

Sunt eligibili copiii, cu domiciliul legal în sectorul 1, care au fost declarați admiși în anul școlar 2019/2020 și care au frecventat creșele până la suspendarea activității în luna martie 2020. Au prioritate la înscriere următoarele categorii de copii:

  • copiii proveniți din familii monoparentale, al căror părinte are loc de muncă stabil și este necesară prezența acestuia zilnică la serviciu;
  • copiii proveniți din familii ai căror părinți au loc de muncă stabil și este necesară prezența zilnică la serviciu;
  • cazurile sociale;
  • copiii gemeni, tripleți, frații, ai căror părinți au loc de muncă stabil și este necesară prezența zilnică la serviciu.
- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW