Sfidare maximă la metrou. Angajații Metrorex au blocat capitala!

Angajații Metrorex au luat „ostatic” sistemul de transport subteran al capitalei, blocând în această dimineață traficul.

Reacția vine după ce noua conducere Metrorex a notificat firma care administreaza spatiile comerciale ca, in regim de urgenta, sa fie eliberate toate spatiile amplasate in incinta statiilor de metrou pana la data de 2 aprilie 2021.

80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Protestatarii s-au ales cu plângere penală la DNA

Ministrul Transporturilor a depus plângere penală la DNA în care îi acuză pe cei responsabili de blocarea metroului de zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu şi infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate.

Drulă spune că „acţiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraş ostatic” nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităţilor şi din partea justiţiei.

„Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog şi nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, subliniază ministrul.

Mai mult, adaugă că „autorităţile de ordine publică trebuie să restabilească ordinea la metrou şi circulaţia metroului, pentru că numai autorităţile de ordine publică pot elibera şinele de aceşti ilegalişti”.

Reacții slabe din partea statului

Surprinzătoare este reacția foarte slabă a statului, care nu a reușit, de azi dimineață, să soluţioneze situația și să evacueze stațiile ocupate ilegal.

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață”, spune Florin Cîțu.

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș”, a spus și Ministrul Transporturilor.

„Nu am reușit să am un dialog cu dumnealor, nu știu ce doresc. Poliția și Jandarmeria au în vedere măsuri ferme, nu sunt permise manifestațiile cu peste 100 de oameni. Începând cu 7:20 am încercat să iau legătura cu sindicatele, nu răspunde nimeni”, spune prefectul capitalei.

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. Citesc zilnic presa online și ma minunez când citesc articole scrise de agramați. Oare redactorii șefi au în subordine membri de familie? Cu alte cuvinte, nepotismul e la putere? Și aici nu vorbesc doar despre ziarul de fata ci de toate, în general

  2. … Cat timp hoasca-iliescu si p…. plange de pe langa el, nu vor fi judecati/pe bune, pentru mortii de dupa fuga lui ceausescu si mineriade … asa se va-ntmpla mereu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW