12.9 C
București
marți, 20 aprilie

Numărul victimelor continuă să crească în Chile

Cel puţin 18 persoane au murit, până acum, în protestele din Chile, care au continuat în ciuda promisiunilor de reformă ale preşedintelui Sebastian Piñera, transmite CNN, citat de b1.ro.
Miercuri, preşedintele statului Chile şi-a cerut scuze pentru problemele acumulate „de decenii” şi a promis implementarea unor reforme de natură socialistă.
„Este adevărat, problemele nu au apărut zilele acestea. Ele s-au acumulat timp de decenii”, a declarat preşedintele Sebastian Piñera.
Printre reformele promise se numără creşterea pensiilor, asigurări medicale mai ieftine, scăderea preţurilor la medicamente şi stabilizarea preţurilor la electricitate.
Asta după ce, în urmă cu doar câteva zile, preşedintele chilian îi proclama pe demonstranți drept “inamici”.
„Suntem în război cu un inamic puternic, neobosit, care nu respectă pe nimeni şi nimic”, declara pe 21 octombrie preşedintele chilian Sebastian Piñera.
Pe cale de consecinţă, mesajul lui a rămas, însă, fără efectul scontat, protestele continuând.
Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă. Este, însă, neclar ce fel de muniţie au folosit militarii chilieni desfăşuraţi pe străzi pentru a aplica starea de urgenţă, declarată de preşedinte în urmă cu aproximativ o săptămână.
Protestele au început odată cu o propunere de creştere a tarifului la biletele de metrou, însă protestatarii au reclamat un număr mai mare de nemulţumiri.
„Acesta nu este un simplu protest generat de creşterea preţurilor la biletele de metrou, aceasta este revărsare pentru anii de opresiune care i-au lovit pe mulţi dintre cei mai săraci”, a declarat unul dintre demonstranţi pentru Reuters.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. CHILE 5/11 IISUS 5, Maria 5/11, Ilie 5, Hristos 11, Tisbitul 11; Chile 5/7 Iisus 5, Maria 5, Ilie 5, HRISTOS 7; CH.ILE. CH-Chelia, ILE-Ilie. Chelia lui Ilie. Verificati daca am chelie, va rog!
    Forma statului Chile creata in Casa Raiului in care stau, dupa vorba mea sfanta din Vechiul Testament scrisa cu litere bizantine rosii pe tavanul de rigips din dormitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW