joi, 6 august, 2020
28.2 C
București

Coronavirus: China scutește de taxe vamale echipamente medicale americane

Autoritățile de la Beijing au anunțat că, începând din 2 martie, vor fi suspendate taxele vamale impuse unor echipamente medicale americane importate, absolut necesare la combaterea actualei epidemii cu coronavirus.

Taxele vamale majorate fuseseră impuse în cadrul războiului comercial cu Statele Unite. Măsura luată în privința materialelor medicale nu este însă singura luată de Beijing în acest moment extrem de delicat.

China redeschide total frontierele păsărilor și cărnii de pasăre americane

Este o măsură impusă de epidemia cu coronavirus care a afectat inclusiv combinatele avicole ce asigurau hrană populației. Epidemia a obligat la lichidarea tuturor păsărilor, fiind posibile purtătoare ale virusului ucigaș. Surse din Beijing, citate de “The Financial Times”, au relatat că circa 100 milioane de pui de găină ar fi fost sacrificați pentru a opri propagarea epidemiei. Este adevărat, spun corespondenții de presă, a fost vorba de doar 1% din șeptelul chinez, dar fenomenul sacrificării pare să continue, chiar să se accelereze. Iar pe acest fond, importul de păsări din Statele Unite, încetând deci embargoul impus în cadrul războiului comercial, a devenit absolut necesar. Sunt preferate importurile de păsări vii și de pui destinați reproducerii.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Liban: stare de urgență pentru două săptămâni. Este promisă pedepsirea celor responsabili de neglijența ce a condus la catastrofa din portul Beirut

"Această crimă înfiorătoare prin neglijență va fi aspru pedepsită", a promis Charbel Wehbe, ministrul libanez de Externe....

Hai să fim și noi mai… polonezi!

Suntem români și așa trebuie să fim, deși devine din ce în ce mai clar că nu...

Indicele ROBOR, la cel mai mic nivel din ultimele șase luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei,...