Eugen Măruță (gds.ro)
Complexul Energetic Oltenia va apela la un consultant independent pentru a întocmi situațiile financiare aferente anului trecut.
Acestea trebuie să respecte standardele internaționale de raportare financiară. Conform legislației în domeniu, marile companii sunt obligate să apeleze la un consultant neutru pentru a exista o obiectivitate în realizarea situațiilor financiar.
„Întocmirea situațiilor financiare anuale consolidate ale S CE Oltenia SA pentru exercițiul anului 2022, în conformitate cu O.M.F.P 2844/2016 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară; „Întocmirea Raportului Consolidat al Administratorilor S CE Oltenia SA pentru exercițiul financiar al anului 2022, în conformitate cu O.M.F.P nr. 2844/2016 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară”, conform Complexului Energetic Oltenia.
Buget de 10.000 de euro
Serviciul va fi prestat până la finalul lunii iulie la Complexul Energetic Oltenia, Medservmin, Minprest, UEF Motru, Parc Fotovoltaic Ișalnița, Rovinari Est, Tismana I, Solarist Tismana 2. Este vorba de compania mamă, prestatorii de servicii și companiile mixte înființate încă de anul trecut pentru construirea de parcuri fotovoltaice. Bugetul pentru serviciile care vizează întocmirea situațiilor financiare este de peste 10.000 de euro. Complexul Energetic Oltenia se află în situația de a implementa un Plan de restructurare și decarbonare.
Momentan este cel mai mare angajator din Gorj și din Oltenia, cu peste 10.000 de salariați. Situația se va schimba până la începutul anului 2026, când vor mai rămâne în jur de 4.500 de angajați. Activitatea de producere a energie pe bază de cărbune va fi restrânsă. De la 1 ianuarie 2026 vor mai rămâne trei grupuri pe cărbune și patru cariere miniere. Toate vor fi însă în rezervă. Nu se știe ce cum vor funcționa capacitățile în rezervă și de unde va mai avea încasări Complexul Energetic Oltenia, mai ales că sunt întârzieri majore în ceea ce privește noile investiții: două grupuri pe gaze naturale și 8 parcuri fotovoltaice.