O nouă gafă sau omisiune intenționată în Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă?

Se pare că pe drumul de la Guvern la Monitorul Oficial se pot pierde rapid multe prevederi. Exceptarea de la intrarea în vacanță a elevilor din învățământul privat nu mai pare o simplă eroare. Iată că și în unitățile de cazare restricțiile anunțate prin Hotărârea CNSU nr.91/22.10.2021 nu se mai regăsesc, în mod ciudat, în textul Hotărârii de Guvern transmisă spre publicare în Monitorul Oficial. Cineva a uitat sau a dorit ca restricțiile respective să nu devină literă de lege pentru toți, caz în care o anchetă extinsă aspră acestor fapte devine obligatorie. Culmea, cei din turism au descoperit omisiunea. Dovadă stând adresa de ieri a Federației Patronatelor din Turismul Românesc prin care se cer lămuriri urgente din partea Guvernului României:

”Vă solicităm să analizați și să ne comunicați punctul dumneavoastră de vedere privind aplicarea contradictorie a reglementărilor emise, privind necesitatea certificatului verde.

Având în vedere:

– prevederile art. 4 alin. (1) din Hotărârea CNSU nr. 91/22.10.2021 prin care „se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezența hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consumă produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”,

– faptul că prevederea sus menționată nu se regăsește în textul HG nr. 1130/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,

vă solicităm să ne precizați dacă există obligația legală pentru unitățile de cazare de a solicita dovada vaccinării sau dovada trecerii prin boală persoanelor care urmează să se cazeze în respectivele structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare.

Solicităm această precizare deoarece multe structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare au început să refuze primirea turiștilor, dacă aceștia nu prezintă dovada vaccinării sau dovada trecerii prin boală.

În speranța unui răspuns imediat, vă mulțumim pentru implicare.”- se arată în solicitarea Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW