duminică, 31 mai, 2020
11.4 C
București

O participare britanică la alegerile europene ar întări influența euroscepticilor

Un sondaj de opinie realizat la cererea PE și dat publicității joi de agenția Reuters ajunge la concluzia că participarea Regatului Unit la alegerile europene de la sfârșitul lunii mai ar întări considerabil tabăra euroscepticilor din Parlamentul European.

Potrivit sondajului citat, cele două grupuri europarlamentare cele mai eurosceptice ar putea obține la scrutinul de la finele lunii mai până la 14,3% din mandate, față de 13% prognozate în luna martie, când încă nu se conta pe votul britanic. Grupul intitulat Europa Națiunilor și Libertăților (ENL), care include Liga (extrema dreaptă italiană) și RN (Ressemblement national din Franța, fostul Front Național) ar putea obține 8,3% din mnadate, față de 8,3% cât înregistrase în martie. O participare la scrutinul european a Marii Britanii nu este totuși sigură, putând fi evitată în cazul în care un acord Brexit va fi aprobat în parlamentul britanic înainte de europene (23-26 mai).

Grupul Europa libertății și democrației directe, de asemenea eurosceptic, incluzând partidul Ukip britanic, este creditat cu 6% din locurile în PE, față de 4,3% cât se prognozase în sondaje din martie. PPE (Partidul Popular European, de centru-dreapta) va rămâne, potrivit sondajului mai sus menționat, grupul politic cel mai important din PE, creditat cu 24% din mandate (față de 26,7% în sondajele din luna martie). Grupul de centru-stânga, Alianța progresistă a socialiștilor și democraților (S&D),va rămâne al doilea important grup politic din PE, creditat cu 19,8% din locurile PE, față de 20,1% în martie. Această diminuare a scorului S&D este explicată prin reculul înregistrat de alte formațiuni membre ale grupului, cum este cazul SPD german și cel al Partidului Democrat din Italia.

- Publicitate -

2 COMENTARII

  1. ….Chiar si Radulescu/mitraliera, Stefanescu/chelu …(vai de capul lor….dar mai degraba al nostru ) … arata mult mai bine fata de aceasta caricatura britanica……
    … Prin 1935, un ziarist american observa ca in tara noastra (Romania Mare si Tare) decidentii politici nu aveau nicio responsabilitate publica, erau doar hoti. Nu gresea, adevar spunea. Au mai spus-o si altii, fiecare-n felul lui… Caragiale, Eminescu….
    …Spunea ziaristul american , prin 1935, ca avem o tara manoasa,… cu petrol, padure, grane …. dar si multi saraci; fix ca acum…. nu degeaba plecara saracii/cca.5 mil.
    Hotii, nici de-ai dreaku’ n-o sa plece ! O tin langa cu procese de tot felul, de acum de 30 de ani, apoi tot asa de o suta de ani… retrocedari peste retroxcedari ; trai nineaca, pentru jigodii, tute, lepre si lichele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Haos în America. Proteste violente împotriva asasinării lui George Floyd. Revine în atenție o problemă sistemică – cea a segregaţiei populației de culoare

Declanșate la începutul săptămânii trecute, după asasinarea de către un polițist alb a bărbatului de culoare George...

Donald Trump: Statele Unite “pun capăt” relațiilor lor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Președintele american a anunțat vineri că țara sa "pune capăt" relațiilor cu Organizația...

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...