12.8 C
București
joi, 6 mai

Omagii, salve de tun, momente de reculegere în Regatul Unit, în memoria prințului Philip

Cu salve de tun și momente de reculegere, Regatul Unit în doliu a adus în cursul zilei de sâmbătă un omagiu prințului Philip, a doua zi după anunțarea decesului soțului și omului cel mai de nădejde al Reginei Elizabeta a II-a.

În această zi, în întreaga țară au fost aduse omagii din ce în ce mai numeroase acestei importante personalități ce a marcat vreme de 73 de ani istoria domniei Reginei Elizabeta a II-a. În întregul regat sunt arborate drapele în bernă.

La Londra, Belfast, Edinburgh, Gibraltar și de pe navele în larg ale Flotei navale regale au fost lansate salve de tun pentru a-l saluta pe cel care devenise patriarhul familiei regale britanice. Momente de reculegere au fost păstrate inclusiv în deschiderea meciurilor de fotbal de sâmbătă.

Clopotele bisericii unde a fost celebrată, în 1947, căsătoria cuplului regal au bătut de 99 ori, o dată pe minut, în omagiu adus prințului încetat din viață la vârsta de 99 ani.

Presa britanică i-a adus și ea omagiu prințului Philip. Sub diverse titluri este adus un elogiu cuplului regal britanic în care, așa cum scrie „The Times” și „The Guardian”, prințul consort a fost „stâlpul indestructibil” al Reginei, „stânca de sprijin”, cum s-a exprimat „Daily Star”.

S-a aflat de asemenea că anunțuri privind încetarea din viață a prințului Philip și mii de mesaje de condoleanțe au sosit și continuă să vină din întreaga lume.

Publicul, extrem de numeros, s-a revărsat sâmbătă spre castelul Windsor sau la palatul Buckingham, reședința oficială din Londra a reginei, pentru a depune flori și cuvinte de susținere.


Foto: PolizeiBerlin, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW