1.2 C
București
duminică, 7 martie

OMS recomandă efectuarea vaccinării în toate țările, coordonat, în următoarele 100 de zile

Numărul deceselor provocate de coronavirus la nivel mondial a atins pragul de 2 milioane. În aceste condiții, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat vineri la o conferință de presă la Geneva că este de dorit ca toate ţările care au început vaccinarea anti-Covid-19 să deruleze în continuare această campanie în următoarele 100 de zile.

“Vreau să văd că vaccinarea deja începută o să aibă loc în toate țările în următoarele 100 de zile, astfel încât agenții sanitari și persoanele cu mare risc de contaminare să fie protejate în primul rând”, a subliniat directorul OMS. El a reamintit că unele țări din Europa, Africa și Americi cunosc vârfuri ale pandemiei la momente diferite din cauza diversității factorilor ce antrenează un risc de transmisie. Așa explică domnia sa faptul că “noi nu ajungem ca în mod colectiv să rupem lanțurile de transmisie a virusului la nivel comunitar sau în cadrul familiilor”“Trebuie să lichidăm distanța dintre intenție și punerea în aplicare a măsurilor la nivel de țări și indivizi”.

Este necesar un acces echitabil și un transfer de tehnologie pentru creșterea capacităților mondiale de producție a vaccinului

Comitetul pentru situații urgente al OMS, reunit la mijlocul săptămânii trecute , a formulat o serie de recomandări privind combaterea pandemiei, în condițiile în care în diverse țări au apărut noi variante ale virusului. În legătură cu acest subiect, a fost lansat apelul la schimbul de informații și la o mai mare colaborare științifică privind tratamentele. În privința vaccinului, experți din comitetul menționat au subliniat necesitatea unui acces echitabil și a unui transfer de tehnologie pentru creșterea capacităților de producție mondiale.

În ceea ce privește utilizarea unor certificate de vaccinare utilizabile la călătoriile internaționale, Comitetul pentru urgențe al OMS a recomandat că, dat fiind impactul încă necunoscut al vaccinurilor asupra reducerii transmiterii virusului, dar și disponibilitatea actuală limitată a vaccinului, țările să nu ceară dovezi de vaccinare la intrarea vizitatorilor pe teritoriul lor. Comitetul sugerează țărilor “să pună în aplicare măsuri coordonate și fondate pe dovezi pentru a călători în totală siguranță și de a partaja cu OMS experiențele și cele mai bune practici verificate”, a mai precizat OMS.


Foto: By MONUSCO Photos – R56A9606, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=75419566

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW