joi, 27 februarie, 2020
7.1 C
București

„OneCoin”, moneda digitală care a adus o pagubă imensă

Ruja Ignatova, o bulgăroaică ce a lucrat pentru McKinsey, una dintre cele mai mari firme de consultanţă din lume, a tras o ţeapă investitorilor de 4 miliarde de dolari cu o monedă digitală numită „OneCoin”, potrivit b1.ro.

Femeia le promitea investitorilor că moneda va ajunge mai cunoscută decât bitcoinul şi chiar mai valoroasă.

Astfel, la finalul lunii martie 2019 inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au identificat un prejudiciu de 1,94 milioane lei compus din taxa pe valoare adăugată şi impozit pe venit, cauzat bugetului de stat de către reprezentanţii unei firme din România, potrivit direcţiei.

Reprezentanţii companiei au încasat, fără a declara, 7,59 milioane de lei din vânzarea în sistem de vânzări de tip piramidal (Multi Level Marketing – MLM) a unor pachete care conţin produse „educaţionale”, dispozitive de „minare” şi investiţii pentru o pseudo-monedă virtuală denumită OneCoin, respectiva monedă fiind recunoscută exclusiv pe o platformă online cu acces restricţionat, dedicată tranzacţiilor dintre membrii comunităţii OneCoin.

Pentru a păstra aparenţa legalităţii, reprezentanţii firmei declarau şi plăteau taxe doar la valoarea comisioanelor percepute, în timp ce sumele încasate erau virate ulterior către o firmă cu sediul în altă ţară. Această firmă era utilizată doar pentru a transfera sumele de bani încasate urmare activităţii desfăşurate pe teritoriul naţional, fără a avea alte relaţii economice cu firma românească, scrie zf.ro.

În prezent, Ruja Ignatova, antreprenoarea din Bulgaria care a fondat OneCoin în 2014 şi a pus la cale schema piramidală, este de negăsit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

XTB: ce impact va avea coronavirus asupra economiei românești

Impactul asupra economiei locale este în prezent nesemnificativ, dar în condițiile în care situația cu riscuri reale dar...

Cum se acordă concediul medical și indemnizația pentru carantină

Concediul şi indemnizaţia pentru carantină se acordă asiguraţilor cărora li se interzice continuarea activităţii din cauza unei...

Covid-19 nu a afectat încă leul

Comparativ cu sfârșitul anului trecut cursul euro a crescut cu aproape trei bani, o valoare modestă, care...

Coronavirus afectează și economia României?

China este al șaptelea partener comercial al României iar răspândirea coronavirusului afectează business-urile locale care importă în...

TRENDING

Poliţiştii au căpătat mai multe drepturi

Duminică a intrat în vigoare Legea nr....

,,Baie de sange” la bursa

Au apărut suspiciuni de manipulare a Bursei...